05-01-2023 19:45:34

Ardahan Haberi: Rus basını yazdı: 2022'nin en başarılı siyasetçisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşında üstlendiği arabulucuk rolü dünya basınında yer bulmaya devam ediyor. Son olarak Rus basınında çıkan bir makalede Cumhurbaşkanı Erdoğan için '2022'de dünyanın en başarılı siyasetçisi' ifadeleri yer aldı.
Ardahan Haberi: Rus basını yazdı: 2022'nin en başarılı siyasetçisi

Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Kommersant, manşettenden yayınladığı analizinde dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

"Batı ve Doğu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağımlı hale geldi" yorumunda bulunana gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Yeri doldurulamaz" ifadesini kullandı.

Kirill Krivoşoyev imzalı analizde, "Özel askeri operasyonun başlangıcından bu yana çatışmanın tarafları arasında neredeyse tartışmasız arabulucu statüsünü korumaya devam ettiği için Erdoğan'a 2022'de dünyanın en başarılı siyasetçisi denilebilir" yorumları öne çıktı.

Krivoşoyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi güçlü bir konuma getirdiğini vurgulayarak, sürekli olarak barışın bir an önce sağlanması gerektiğine ilişkin sözlerini öne çıkardı.

İlginizi ÇekebilirErdoğan'dan 'dezenformasyon yasası' açıklaması: Yalan haberlerin önüne geçmeyi amaçlıyoruzPakistan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdiSon dakika: Erdoğan en düşük emekli maaşını değiştirdi

"VAZGEÇİLMEZ BİR ROLÜ VAR"

Türkiye'nin, Rusya ve Batılı ülkeler arasında devam eden krizde vazgeçilemez bir rolü olduğunu vurgulayan analiz, enerji konusuna da değindi.

Haberin Devamı

Krivoşoyev, Türkiye'nin Rusya ile Batı arasındaki enerji krizinde gaz dağıtma rolü dahil birçok konuda öne çıktığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde imzalanan Tahıl Anlaşması'na da yer veren gazete, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in ittifaka katılmak için başvurusundaki kararlı duruşuna da yer vererek NATO'da önemli bir söz sahibi olduğunu vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR'Kalıcı barış' diplomasisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'in ardından Zelenskiy ile önemli görüşmeHaberi Görüntüle

'Kalıcı barış' diplomasisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'in ardından Zelenskiy ile önemli görüşme

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü. Görüşmede Ukrayna'ya insani yardım ve tahıl koridoru ele alındı. Erdoğan, 'Kalıcı bir barış için arabuluculuk görevine hazırız' değerlendirmesini yaptı.

Görüşmede, Türkiye’nin Ukrayna’ya insani yardım ve enerji konusunda sağladığı destek ile tahıl koridorundaki gelişmeler ele alındı.

Erdoğan görüşmede, Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı barışın tesisi için Türkiye olarak kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk görevini üstlenmeye hazır olduklarını ifade etti.

Esir değişimi konusundaki çalışmalarının devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zaporijya Nükleer Santrali konusunda yürütülen süreci hızlandırmak için de diplomatik katkı sağlayabileceklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN BUGÜN PUTİN İLE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, enerji başta olmak üzere Türkiye-Rusya ilişkileri ile Rusya-Ukrayna savaşı ve Suriye dahil bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede; Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulması yönünde altyapıyı güçlendirdiklerini ve güçlendirmeye devam ettiklerini belirterek en kısa sürede yol haritasını tamamlayıp, uygulamaya yönelik somut adımları atmayı hedeflediklerini kaydetti.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI