14-10-2022 23:00:59

Ardahan Haberi: Patlama olan madende 'yaşam odası' umudu!

Bartın'da meydana gelen maden patlamasında kurtarma çalışmaları sürerken CNN TÜRK canlı yayına bağlanan gazeteci Güngör Yavuzaslan kurtarma çalışmalarıyla ilgili dikkat çeken bilgiler verdi.
Ardahan Haberi: Patlama olan madende 'yaşam odası' umudu!

Bartın’ın Amasra ilçesinde Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında bir patlama meydana geldi. Olay yerine sevk edilen çok sayıda ekibin işçileri kurtarma çalışmaları devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, saat 18.15 sıralarında Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

'YAŞAM ODALARI'

CNN TÜRK'e bağlanan Güngör Yavuzaslan verdiği bilgilerde, "Değişik bölgelerden çok sayıda ekip sevk edildi. Bir bekleyiş var. Çok önemli kritik bir şey burada yaşam odaları var. Ben de kendim yerin altına girdim gazetecilik yaptığım için. Eğer patlama anında ani bir şekilde burunları kanamadan yaşam odalarına gidebildiyse işçilerimiz, hayat kurtarma açısından bu çok önemli. Yaşam odaları çok kritik." dedi.

Maden Mühendisleri Odası Eski Başkanı Mehmet Torun yaşam odalarıyla ilgili olarak, "Bu patlamanın detayını bilmiyorum. Yaşam odaları daha çok altın madenlerinde daha kullanışlı. Patlama olduğunda ister istemez kömür tozu birikimi oluyor. Ortamı göz görmez hale getiriyor. Eksi kotlar deniz seviyesini belirleyerek yapılır. Derinleştikçe dezavantaj durumu oluşuyor. 350 metre madenci için derin değildir. " açıklamasında bulundu.

BAKAN KOCA ACI HABERİ DUYURDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Bartın’da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada, şu anki bilgilere göre; 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 20 yaralımız var. Patlamanın yaşandığı yere il merkezi ve il dışından 5 UMKE aracı ve 31 Ambulans, 1 Acil Müdahale Aracı ile toplam 149 personel görevlendirilmiştir. Acı haberleri azaltmak, tüm Türkiye’ye iyi haberler vermek için elimizden geleni yapacağız. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI