06-11-2022 22:26:01 Son Güncelleme: 06-11-2022 22:28:01

Ardahan Haberi: Nerelere gittiğinin farkında mısın?

Kılıçdaroğlu’nun dünyanın iliğini sömürenlerin kapısına gittiğini belirten Erdoğan, “Temiz para arıyormuş. Ya sen ne yapıyorsun? Gazi Mustafa Kemal, bu ülkeyi Düyun-u Umumiye’den, biz IMF görünümlü emperyalist kenelerden kurtardık” dedi.
Ardahan Haberi: Nerelere gittiğinin farkında mısın?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Gaziantep’te Gaziray, Büyükşehir Yatırımları, 70 Fabrika ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’nde konuştu. Konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Londra temaslarını eleştiren Erdoğan özetle şunları söyledi:

 

OYUNLARI BOZDUK: Yaklaşık Ülkemize 20 yılda asırlık eser ve hizmetler kazandırırken, attığımız her adımda, girdiğimiz her mücadelede, verdiğimiz her kavgada yanımızda milletimiz vardı, yanımızda Antep vardı. Sordum, şu anda İstasyon Meydanı’nda ne kadar Antepli var? Dediler ki şu an itibarıyla 60 bin, gelişler devam ediyor dediler. Biz vesayetin oyunlarını işte sizlerle beraber bozduk. Şimdi de Türkiye Yüzyılı programımızla Cumhuriyetimizin ikinci asrını milletimizi hayallerine kavuşturmanın vesilesi haline dönüştürmeye hazırlanırken yine milletimizle birlikte, yine Antep’te sizlerle birlikte yola çıkıyoruz.

KITA KITA GEZİYOR: Türkiye Yüzyılı’nın seçimi 2023’e yaklaşırken bunun yeni işaretleri belirmeye başladı. Birileri kıta kıta geziyor. Amerika olmadı, İngiltere, İngiltere olmadı Almanya, sanırsınız ki ülkenin ve milletin hayrına bir iş yapacaklar. Dönüşte bakıyoruz yediği hamburgerden başka anlatacak hiçbir şeyi yok. Ama hesabını veremediği pek çok karanlık nokta var. Temiz para arıyormuş ama gittiği yer geçmişte bizim ülkemiz de dahil tüm dünyanın iliğini kemiğini sömürenlerin kapısı. Ne alacakmış oradan? Para... Ya sen ne yapıyorsun? Nerelere gittiğinin farkında mısın? Gazi Mustafa Kemal, bu ülkeyi Düyun-u Umumiye’den, biz de IMF görünümlü emperyalist kenelerden kurtardık.

BİZ KENDİMİZE YETERİZ: Bu kardeşiniz 2013’te IMF’le kapıları kapattı mı? IMF’ye ‘sizinle işimiz bitti’ dedi mi? Ve sizinle bundan sonra işimiz yok dedi, o gün bugün bizim IMF’le herhangi bir şeyimiz yok. Ama CHP ne yaptı? O IMF’nin temsilcileriyle İstanbul’da otellerde bir araya geldiler. Onlar varsın yine onlarla birlikte yürüsünler. Ama bizim onlarla işimiz yok, zira biz kendimize yeteriz. Şimdi bu zat tekrar ülkemizi aynı fasit daireye sokmak için dört dolanıyor.

BU ŞAŞIRMIŞ YA: Yine bu zatın gece yarıları yayınladığı her video, kürsülerden yaptığı her konuşma, partisinin milletvekilleri üzerinden giriştiği her provokasyon, velhasıl siyaset adı altında yaptığı her iş Türkiye’yi uluslararası alanda köşeye sıkıştırmak isteyenlere malzeme verme amacı taşıyor. Yoksa aklı başında kim ülkenin kapanmış bir yarasını böyle hoyratça açar. Aklı başında kim kendi devletini uyuşturucu gibi bir illetle aynı cümlede zikreder. Kim milletvekillerini mahkemelerde hakimlerin üzerine yürütür. Bu şaşırmış ya, nereye gittiğinin farkında değil. 

TEK KURUŞ FAYDALARI YOK: Sorsanız partilerinin Cumhuriyetle yaşıt olduğunu söyler ama Cumhuriyete tek kuruşluk faydaları yoktur. CHP’nin altılı masanın etrafında oturan ve çevresinde dolanan partilerden herhangi birinin ağzından bu ifadeleri duyuyor musunuz? Halbuki bunlar 85 milyon ferdi millet yapan değerlerin özetidir. Hiçbir sorumlulukları yokken bu değerlere sahip çıkamayanların ellerine yetki geçerse istikametlerini ne tarafa çevireceklerini düşünebiliyor musunuz? Yapacakları iş şudur: Güvenliğimizi, terör örgütlerinin hamiliğini yürütenlere havale edeceklerdir. Ekonomimizi, küresel sermayenin tetikçileri IMF ve benzeri kuruluşlara teslim edeceklerdir. Evlatlarımızı, dijital mecraları milli ve manevi değerlerimizi zehirlemek için kullananların insafına terk edeceklerdir. Türkiye’yi yeniden 1970’lerin, 90’ların perişan haline döndürecekler.

En uzun konvoy

Erdoğan’ı, Gaziantep Havalimanı’nda bakanlar, vekiller ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Karşılamaya gelenler uzun araçlık konvoy oluşturuldu. Erdoğan’ın ilk durağı Gaziray Beylerbeyi İstasyonu oldu. Erdoğan Başpınar-Oduncular arasında metro konforunda modern banliyö hizmeti verecek olan Gaziray Banliyö Hattı’nın ilk sürüşünü gerçekleştirdi. İstasyon Meydanı’ndaki garda Yücel Arzen ve orkestrası tarafından “Başlasın Türkiye Yüzyılı! Yarın değil, hemen şimdi” şarkısı seslendirildi.

‘Krizlerin çözümünde anahtar roldeyiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin iktidara gelişinin 20’nci yılı nedeniyle düzenlenen ‘21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu’na katıldı. Ana teması ‘İnsanlığın iyiliği için öneriler’ olarak belirlenen forumda konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları özetle şöyle:

TAVİZ VERMEDİK: “AK Parti 3 Kasım 2002 seçimlerinin hemen ardından ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlendi. 20 yıllık kesintisiz iktidarlarımızla çok partili siyasi hayatımızda elde edilmesi zor bir rekora imza attık. Kuruluş prensiplerimizden taviz vermeden, milletimizin taleplerine ve günün şartlarına göre partimizi, kadromuzu ve siyasetimizi de yeniliyoruz. Bir ayağımızı kadim değerlerimize sabitlerken, diğeriyle daha güzelin, daha iyinin, daha yeninin daha faydalının peşinde koşuyoruz. 

DÜNYA 5’TEN BÜYÜK: Günü kurtarmak için yapılmaz. Siyaset, usta bir satranç oyuncusu gibi bugünden yarını planlamak demektir. Yakın tarihe baktığımızda 11 Eylül saldırısından, 2008 finansal krizine, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki halk hareketlerinden Kovid-19 salgınına kadar pek çok hadisede bu hakikate defalarca şahitlik ettik. Bizim yıllardır savunageldiğimiz dünya 5’ten büyüktür tespitimizin haklılığı yaşanan her gelişmeyle bir kez daha teyit edildi. Türkiye zamanında attığı adımlarla bu süreci en başarılı yöneten ülkelerden birisidir.

DENGELİ DİPLOMASİ: Diplomaside uyguladığımız dengeli, tarafsız ve barışçıl politikalarla krizlerin çözümünde anahtar rol üstleniyoruz. Esir takası ile tahıl koridorunun açılması ve devam ettirilmesindeki kritik rolümüz ülkemizin gücünü gösteren önemli birer örnektir. Son dönemde dünyanın farklı yerinde denenen, hepsi de o ülkelerin ve insanlarının felaketiyle sonuçlanan devrim görünümlü zehirleme faaliyetlerini Türkiye’de teşmil etmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Nasıl 2023 hedeflerimizi hayata geçirdiysek 2053 vizyonumuzu da uygulayacağız.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI