14-09-2022 08:06:12

Ardahan Haberi: Muğla'da korkutan orman yangını! Ekipler bölgede

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gökova Mahallesinde gece yarısı henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarın şiddeti ile büyürken, bazı yerleşim yerlerini de tehdit ettiği bildirildi. Muğla Valiliği yangınla ilgili açıklama yaptı.
Ardahan Haberi: Muğla'da korkutan orman yangını! Ekipler bölgede

Yangın gece yarısı Gökova Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Alevleri gören vatandaşlar sokağa dökülürken yangını söndürmek için orman söndürme ekipleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin bölgeye sevk edildiği bildirildi. Bu arada rüzgarın da şiddeti ile alevlerin yayılmaya devam ettiği kaydedildi.

YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT EDİYOR

Muğla'nın Ula İlçesi, Gökova Mahallesinde çıkan ve rüzgarın etkisi ile büyüyen yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Yangının Kozlukuyu mevkii doğusu, Ataköy mevkii kuzeyinde seyrettiği, kuzeyden esen sert rüzgarla yangının Ataköy mevkiindeki yerleşim yerlerini tehdit ettiği öğrenildi.

Rüzgarın etkisi ile geniş bir alana yayılan yangına çok sayıda ekip sevk edildi. Rüzgarla birlikte etkisini arttırarak sürdüren ve geceyi aydınlatan alevleri söndürmek için ekiplerin yoğun bir mücadelesi var.

HAVADAN MÜDAHALE BAŞLADI

Muğla'nın Ula ilçesinde gece saatlerinde çıkan orman yangını devam ederken, sabahın ilk ışıkları ile havadan müdahale başladı. Öte yandan yangına, 37 arazöz, 19 su ikmal aracı, 6 dozer, 400 yangın söndürme işçisi, 8 helikopter ve 5 uçak müdahaleye devam ediyor. 

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Aevlerin tehdit ettiği ve muhtarlığın uyarıda bulunduğu Ataköy Mahalellesi’nde vatandaşların tedirgin bekleyişi sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Gökova Mahallesi’ndeki sık ormanlık alanda gece saatlerinde yangın başladı. Yapılan ihbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Rüzgarla birlikte etkisini arttırarak sürdüren ve geceyi aydınlatan alevleri söndürmek için ekiplerin müdahalesi devam ediyor. 

Bölgeye yakın konumda bulunan ve mahalleyi tehdit etmeye başlayan alevler sonrası muhtarlık tarafından vatandaşlara su tankerlerini doldurması ve dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu. Mahalle sakinleri gecenin sessizliğini sona erdiren yangınla birlikte evlerinden çıkarak bölgedeki tedirgin bekleyişi sürüyor. Alevlerin tehdit ettiği bazı evlerin ve turistik işletmelerin tahliye edildiği öğrenildi.

MUĞLA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Muğla Valiliği, Gökova Mahallesi orman yangınıyla ilgili yapılan basın açıklamasında yangına müdahale edildiğini ve gerekli tedbirlerin ekipler tarafından alındığını açıkladı. Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Ula ilçesi Gökova mahallesi Kozlukuyu mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıkmıştır. Orman yangınına tüm ekiplerimizle müdahale edilmektedir. Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Bölgeye çok sayıda ekip yönlendirilmiş olup, yerleşim yerlerini yangından korumak için gerekli tedbirler ekiplerimizce alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi. 

 CANLARI PAHASINA ALEVLERE MÜDAHALE EDİYORLAR

Orman yangınına ekipler, canları pahasına müdahale ederken, dev alevleri söndürmek için çaba sarf ediyorlar. Rüzgarla birlikte etkisini arttırarak sürdüren ve geceyi aydınlatan alevleri söndürmek için ekiplerin karadan müdahalesi devam ediyor. Yangının ihbar edilmesi ile bölgeye sevk edilen yangın söndürme ekipleri dev alevleri kontrol altına almak için mücadeleye devam ediyor. Ayrıca yangın bölgesine gelen Marmaris Arama Kurtarma ve Önleme Derneği ve benzeri sivil toplum kuruluşları da çalışmalara destek veriyor.

 

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI