10-02-2023 20:44:16

Ardahan Haberi: MSB'den açıklama! Deprem bölgesinde İHA'lardan yeni görüntüler paylaşıldı

7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından İHA'lar bölgede hasar tespitlerine devam ediyor. Öte yandan TCG BAYRAKTAR gemisinde de depremde yaralananlara tedavi hizmeti veriliyor.
Ardahan Haberi: MSB'den açıklama! Deprem bölgesinde İHA'lardan yeni görüntüler paylaşıldı

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi.

Haberin Devamı

Kara Kuvvetleri'ne ait İHA'lar da bölgede hasar tespit çalışmalarını aralıksız şekilde yürütüyor.

Milli Savunma Bakanlığı, bölgeye hareket eden İHA'ların yeni görüntülerini paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'Depremin hemen ardından kısa süre içinde havalanarak bölgeye hareket eden Kara Kuvvetlerimize ait İHA’lar bölgede aralıksız olarak hasar tespit ve koordinasyon destek görevlerine devam ediyor. Birlikte güçlüyüz' denildi.

YARALILAR TCG BAYRAKTAR GEMİSİNDE TEDAVİ EDİLİYOR

Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG BAYRAKTAR gemisinde de yaralanan vatandaşlar tedavi ediliyor. MSB'nin bir diğer paylaşımında ise, "İskenderun’da demirleyen Deniz Kuvvetlerimize ait TCG BAYRAKTAR gemisinde, depremde yaralanan vatandaşlarımıza aralıksız tedavi hizmeti veriliyor." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar, deprem bölgesinden İzmir'e yaralı vatandaşları nakletmeye gece gündüz demeden devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı, uçakların bölgeye ulaştırılan askeri fabrika ve tersanelerde görevli sivil uzman personeliyle de bölgede görev yaptığını bildirdi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI