12-02-2023 22:29:20

Ardahan Haberi: Malatya'da depremi yaşadı! 'Her şey bitti' dedim

Malatya’da depremde evleri yıkılan emekli Cumali Karataş (63) ve ailesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait Araplar Aile Yaşam Merkezi'ne yerleştirildi. Karataş, "O anı nasıl anlatırım bilemiyorum. Böyle bir şey olacak gibi değildi. 'Her şey bitti' dedim. Allah düşmanımın başına vermesin" dedi.
Ardahan Haberi: Malatya'da depremi yaşadı! 'Her şey bitti' dedim

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde en büyük hasarı alan illerden biri de Malatya oldu. Şeyh Bayram Mahallesi'ndeki 10 katlı apartmanın 2'inci katından oturan Cumali Karataş ve ailesi, ilk depremde hasar alan binadan dışarı çıktı. Hasarlı bina, 2'nci depremde ise tamamen yıkıldı. Bunun üzerine Malatya'yı terk eden Karataş ve eşi, 4 çocuklarıyla birlikte Ankara'ya geldi. Karataş ve ailesi burada Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait Araplar Aile Yaşam Merkezi'ndeki dairelerden birine yerleştirildi.

Haberin Devamı

Deprem anında yaşadıklarını anlatan baba Karataş, "O anı nasıl anlatırım bilemiyorum. O gece ilk depremde sabah namazından önce uyandım. Bir baktım sallantı oldu. Ama geçeceğini düşündüm. Kanepede oturuyordum. Yavaş yavaş sallantı başladı, bir anda bina çöktü. Ortalık toz duman oldu. Göz gözü görmüyordu. O an insanın aklına hemen binadan kaçma düşüncesi geliyor ama kaçamıyorsun. Adım bile atamadık o an. Merdivenden aşağı inmek için dairemin kapısını açtım ama binanın sıvaları bir anda üzerimize yıkıldı. Zorla kendimizi dışarı attık. Kaçtık ama nasıl kaçtık gelin bir de bize sorun; öyle kötüydü. Dışarı attık kendimizi ama halen orada da sallanmaya devam ediyorduk. Sokaklar bir anda ana baba günü oldu" dedi.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI