08-03-2023 10:58:04

Ardahan Haberi: Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı AK Parti'de nasıl yankılandı? 'Bizim için çok iyi bir aday'

Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanı adayının yaşanan kriz sonrası açıklanması, iktidar cephesinde yankı buldu.
Ardahan Haberi: Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı AK Parti'de nasıl yankılandı? 'Bizim için çok iyi bir aday'
Altılı Masa’nın 2 Mart’taki toplantısında İYİ Parti lideri Meral Akşener’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına itirazıyla başlayan krizin, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarının “cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesi taahhüdü” formülüyle aşılması, iktidar cephesinde de yankı buldu.

Haberin Devamı

TABLODA DEĞİŞİKLİK YOK

Cumhur İttifakı kulislerinde Altılı Masa’da yaşanan adaylık krizinin, seçmende ileriye dönük bir “istikrarsızlık endişesi” yarattığı görüşü dillendirilirken, krizin “belediye başkanları” formülüyle çözülmesinin mevcut tabloda değişiklik yaratmayacağı görüşü hakim.

"KILIÇDAROĞLU BİZİM İÇİN ÇOK İYİ BİR ADAY"

AK Parti kurmayları, “Şartların aleyhte olduğunu düşünmüyoruz. Bu süreçte Millet İttifakı ciddi bir hasar aldı. Attıkları son adım, bir hasar toparlama hamlesidir. Onların kısmen lehinedir. Ama Kılıçdaroğlu hâlâ bizim için çok iyi bir adaydır. Belediye başkanları formülü olmasaydı da Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş sahaya birlikte çıkacaklardı. O nedenle oluşan bu yeni durum sonrası da bizim için değişen bir şey olmayacak” değerlendirmesini yapıyor.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI