10-10-2022 07:54:22

Ardahan Haberi: Kabine bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün yapılacak Kabine toplantısının gündeminde, başörtüsü ile ilgili Anayasa değişikliği teklifi ve “İlk Evim İlk İş Yerim” sosyal konut projesinde arsa sayısı satışının 1 milyona çıkarılması öncelikli olarak yer alacak.
Ardahan Haberi: Kabine bugün toplanıyor

Başörtüsü konusunda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın başkanlığında yürütülen çalışmalarda teklife dün AK Parti’nin hukukçu kurmaylarıyla birlikte son şekli verildi. Bozdağ, teklifin içeriğine ilişkin kabinede bir sunum yapacak.

Gündemdeki bir diğer önemli başlık ise “İlk Evim İlk İş Yerim” kapsamındaki arsa ve iş yeri başvuruları olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum  sosyal medya hesabından “Kendi işini kurmak, arsaya kendi evini yapmak isteyenler 7 Kasım’a kadar başvurabilir” paylaşımı yaptı.

Ankara'daki son gelişmeleri CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan aktardı.

Arda Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Çalışmalar geçtiğimiz hafta içerisinde başladı. AK Parti'nin hukukçu kurmayları bir araya gelerek bir çerçeve oluşturdu.

ANKARA'DA KRİTİK TOPLANTI

Ankara'da kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında AK Parti Anayasa Komisyonu üyeleri bir araya gelerek anayasa değişikliğinin nasıl olacağına dair çerçeveyi belirledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRCumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajıHaberi Görüntüle

KULİSLERDE KONUŞULAN FORMÜL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup kürsüsünden 2008 yılındaki düzenlemeyi hatırlatmıştı. Erdoğan, o düzenlemeye kamuda çalışmayı kapsayacak şekilde, aksi yönde düzenleme yapılamayacağı ifadesiyle yeniden çıkaralım demişti.

Bu kapsam da AK Parti'nin hukukçu kurmayları çalıştı. Bugün ise AK Parti'nin Anayasa Komisyonu üyeleri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığından toplandı. Toplamda anayasanın 3 ile 5 maddesinde değişiklik yapılabileceği ifadeleri kulislerde konuşuluyor.

MASADA FARKLI SEÇENEKLER

Bugünkü toplantının kabine toplantısına sunum yapacak şekilde ilerlediği belirtiliyor. Özellikle kamuda çalışmayı kapsayacak şekilde, aksi yönde bir düzenleme yapılamayacağı ifadesiyle demişti Cumhurbaşkanı Erdoğan... Bu kapsamda 'Anayasanın hangi maddesi değiştirilebilir, hangi maddelere ek cümleler koyulabilir ya ada özgürlüklerin sınırlarını belirleyen başlı başına yeni bir bölüm mü yazılmalı?' sorularına yanıt aranıyor.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI