28-03-2023 22:29:55

Ardahan Haberi: İYİ Partili Ağıralioğlu partisinden istifa etti

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa etti.
Ardahan Haberi: İYİ Partili Ağıralioğlu partisinden istifa etti

Geçtiğimiz günlerde yaptığı masada bize pusu kuruldu açıklamaları ile siyaset gündemine oturan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa etti. Ağıralioğlu istifa dilekçesinde 'Gördüğüm lüzum üzerine parti üyeliğimden istifa ediyorum.' ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

'YAPILAN YORUMLARDAN RAHATSIZ OLDU"

CNN TÜRK'te Gece Görüşü programında Hande Fırat, kulis bilgilerini aktardı. Fırat yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kimse bu istifayı istemedi. Ancak Ağıralioğlu cephesinde işler böyle değildi. Neden 6 gün önce Ağıralioğlu'na gidilmedi mi, milletvekilliği istiyor, genel başkan yardımcısı olmak istiyor gibi bazı yorumlar televizyonlarda yapıldı. Bu yorumların yapılmış ve yaptırılmış olmasından rahatsız. Bu talepleri var ve bu yüzden istifa resti çektiği gibi yorumlardan rahatsız oldu. Yarın saat 14.00'te basın toplantısında detayları öğreneceğiz. Kendisinin milletvekili olmak istemediğini bizzat açıklarsa, bunun bir itibar suikastı olduğunu söylerse ortaya çıkacaktır.

Haberin Devamı

'MASADA BİZE PUSU KURULDU' DEMİŞTİ

İyi Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de gazetecilere açıklamalarda bulunmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili sürece itiraz eden Ağıralioğlu, dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamaları şöyleydi:

Biz bugün çok önemli bir eşiğe geldik. Vicdan, tercih, tarih, hukuk, insaf sıkışmıştır. Millet tercihiyle sıkışmıştır. Bugün de yaşamış bu sıkışıklığa can suyu olabilmek için can suyu olduk.

İLKELİ SİYASETİN DİLİNİ KULLANIYORUM

Vatanına, milletine, şehidine herkesin borcu vardır. Türk devletine gönlü olan, dini, dili ne olursa olsun herkesin devletin bu şerefli makamı pazarlık masası olmaktan çıkarmaktır. Ben ilkeli siyasetin, namuslu siyasetin dilini kullanmaya gayret ediyorum.

AKŞENER SİYASİ DAYATMAYA MARUZ KALDI

İktidara kızıyorsanız, iktidar benzememelisiniz. İstişareye sadakat göstermek zorundasınız. Meral Akşener bir siyasi dayatma maruz kaldı diye itiraz ediyoruz. İYİ Parti bu süreç başladığından beri 'millet kazanacak' diyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRİYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun son kararı ne olacak?Haberi Görüntüle

MASADA PUSU KURULMASINDAN RAHATSIZIZ

Meral Akşener'in tahammül ederek bütün bu süreçlerin içerisinde bugüne getirdiği mücadelede kendisine pusu kurulmasından rahatsızız. Sırf kaybetme endişesi kuruyoruz diye bize pusu kurulmasından rahatsızız.

SİYASET KİRLENECEK DEDİK

Haberin Devamı

Biz hassasiyetin merkezine 50+50'yi koyuyoruz. 50'yi bir geçmek arzuyla kazanma şehvetine kapılırsa siyaset kirlenecek dedik.

BÖLÜCÜLÜĞE PAZARLIK MASASINA ÇEVİRDİNİZ

Siz daha iktidara gelmeden kör ve sağır oldunuz. Sandıkta yüzde 80'lerin konuşulması gerekirken, şimdi iktidarı matematiğe çevirdiniz. Cumhurbaşkanlığı masasını bölücülüğe pazarlık masasına çevirdiniz.

İKTİDARA GELMEDEN KÖR VE SAĞIR OLDUNUZ

Biz umut olarak kurulmuş bu masanın başka bir gündemin masası olduğunu gördüğümüz için konuştuk. Hiç kimsenin ne inancına hürmetsizlik edecek kadar kalbi kararmış insanlar değiliz. Siz daha iktidara gelmeden kör ve sağır oldunuz. Bu memleket bu kadar derdi varken, siyaset yapanların değil, memleketin derdine koşanların yoludur.

NE YAPACAĞI BELLİ OLMAYAN BİR GÜCE DÖNÜŞÜYORSUNUZ

Meral Akşener'in kaybetme endişesine küfür ediyorsanız, siz iktidara gelince ne yapacağı belli olmayan bir güce dönüşüyorsunuz. Siyaset yönetici kadronun eliyle ilkesizleşir. Siyaseti bu popülizmle yapacaksanız, siyasetin ne anlamı var.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI