01-02-2023 18:10:41

Ardahan Haberi: İstanbul’a şiddetli kar geliyor! İste tarihi ve saati...

Meteoroloji’den ‘kuvvetli kar’ uyarısı geldi. Soğuk havayla birlikte kar yağışı tüm yurtta etkisini göstermeye başlayacak. Yarın için 30 kentte sarı ve turuncu alarm verildi. İstanbul için de kuvvetli kar uyarısı geldi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul için tarih verdi. İşte güncel harita ve beklenen kar yağışı tahmini…
Ardahan Haberi: İstanbul’a şiddetli kar geliyor! İste tarihi ve saati...

İstanbul’a kar ne zaman gelecek sorusu cevap buldu. Haftalardır beklenen kar yağışı İstanbul'a geldi. Beylikdüzü, Başakşehir, Beykoz, Sarıyer, Çamlıca Tepesi'ne yağan kar sonrası havanın aydınlanmasıyla birlikte kartpostallık görüntüler oluştu.

Haberin Devamı

İSTANBUL’DA KAR DEVAM EDECEK Mİ?

İstanbul ve tüm Türkiye için şiddetli kar uyarısı geldi. İstanbul’da dün akşam karın varlığı daha çok hissedildi. Şehir merkezinde de hissedilen kar yağışı sonrası sabah saatlerinde kar eridi ancak yüksek kesimlerde çatılarda karı görmek mümkün. Peki, ne kadar kar yağacak? Ne zamana kadar devam edecek mi? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayınca açıkladı.

Şen, “İstanbul’da dün akşam karın varlığı daha çok hissedildi. Şehir merkezinde de hissedilen kar yağışı sonrası sabah saatlerinde kar eridi ancak yüksek kesimlerde çatılarda karı görmek mümkün. Peki ne kadar kar yağacak? Ne zamana kadar devam edecek mi?

Kar her gün geçtikçe İstanbul’da etkili oluyor. Dün için gece ve sabah kar yağışını göreceğimizi söylemiştik. Beykoz, Sarıyer gibi yüksek kesimlerde 1- 2 santimlik bir örtü var. İstanbul’da karla karışık yağmur ve kar yağışı bugün akşamüstüne kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Anadolu’da kar yağışı devam ediyor. Trakya, Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz hariç Türkiye’nin hemen hemen her yerinde kar yağışı var bugün. Karadeniz kıyısında yağmur var. Yarın sıcaklıklar yükseliyor.  Batı bölgelerinden lodos sıcaklığı biraz yükseltecek. 

İSTANBUL’A ŞİDDETLİ KAR GELİYOR

İstanbul’da yarın hava sıcaklığı 10 dereceye kadar çıkacak. Akşam saatlerinde yer yer sağanak yağış bekleniyor. Ancak Prof. Dr. Şen'den uyarı geldi.

Prof. Dr. Şen, "Cumartesi akşamından itibaren İstanbul’a daha kuvvetli kar yağışı geliyor. Sibirya üzerinden gelecek bir yağış olduğu için etkisini hissedeceğiz. Pazar, pazartesi günü şehir içerisinde karı göreceğiz. Ulaşımda dikkatli olmamız lazım pazar ve pazartesi günü."

Meteoroloji uyarmıştı! Türkiye beyaza büründüMeteoroloji uyarmıştı! Türkiye beyaza büründüHaberi Görüntüle

KUVVETLİ KAR ALARMI

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Çarşamba) akşam saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Muş, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Van’ın güneyi, Diyarbakır’ın kuzeyinin yüksekleri, Siirt ve Batman illerinin yüksek kesimlerinde, gece saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van’ın kuzeyinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları bekleniyor. Yoğun kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda, aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

BUGÜN VE YARIN 30 KENTTE YOĞUN KAR

Adana, Adıyaman, Ağrı, Antalya, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Mersin, Kars, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı 3

İstanbul:Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, kuzey kesimleri ve yüksekleri kar yağışlı 7

İzmir: Parçalı, yer yer çok bulutlu 11

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 12

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu çevreleri sağanak yağışlı 14

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

Haberin Devamı

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı

Uludağ'da kar kalınlığı 55 santimetreye ulaştı, pistler doluUludağ'da kar kalınlığı 55 santimetreye ulaştı, pistler dolu
  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI