10-11-2022 07:54:57

Ardahan Haberi: İğneada açıklarında balıkçı teknesinde patlama

Kırıkkale’nin İğneada açıklarında denizde avlanmaya çıkan balıkçı teknesinde patlama meydana geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken teknenin altında delik açıldı.
Ardahan Haberi: İğneada açıklarında balıkçı teknesinde patlama

Olay, Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesi açıklarında meydana geldi. Ahmet Mollaoğlu 2 adlı balıkçı teknesi denizde balık avlarken patlama meydana geldi. Patlama sonrasında ölen ya da yaralanan olmazken teknenin ön kısmının altında delik açıldı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı botları da sevk edildi.

PATLAMA MEYDANA GELEN TEKNE LİMANA ÇEKİLDİ

İğneada açıklarında patlama meydana gelen Ahmet Mollaoğlu 2 isimli balıkçı teknesi, diğer teknelerin yedeklemesiyle birlikte limana getirildi. Kıyıdan 3 mil açıkta meydana gelen patlamada 13 kişilik mürettebattan yaralanan olmazken, teknenin bir bölümü suyla doldu. Kırklareli Valisi Birol Ekici, patlamanın araştırıldığını ve inceleme başlattıklarını söyledi.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, teknedeki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Saat 19.30 sıralarında İğneada Limanı'mızda 1 mil açıkta arkamızda duran gemimiz patlama olduğu gerekçesiyle geriye dönmüştür. Kaynağı bilinmeyen bir patlamadır. Herhangi bir can kaybımız yoktur. Yaralımız yoktur. İncelemelerimiz devam etmektedir. Patlamanın kaynağına yönelik incelemelerimiz devam etmektedir” dedi

'FENER İLE YARDIM ÇAĞRISI YAPTIK'

Patlama yaşandığı anda el feneriyle yardım çağrısı yaptıklarını anlatan mürettebattan Selami Sağlık ise "Patlama yaşandığı anda yatakhanede değildik. En büyük şansımız yatakhanede olmamamızdır. Üst katta arkadaşlarla çay içerken kuvvetli bir patlama duyduk. Patlama sonrası panik yaşadık, sağ olsun yakındaki gemiler hemen yetiştiler. Yakınımda olmalarından dolayı şanslıydık, hemen gelip bizi kurtardılar. Fener ile yardım çağrısı yaptık. Allah'a şükür kimsenin burnu bile kanamadı. Kaptan ile birlikte gemide 13 kişiydik. En büyük şansımız yatakhanede bulunmamızdı" diye konuştu.

Limanda bulunan teknede Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri inceleme başlattı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI