12-02-2023 22:29:22

Ardahan Haberi: Depremzedelerin boğazının düğümlendiği an! 'Sadece çığlık attığımı hatırlıyorum'

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından Antalya'daki birçok tesis, depremzelere açıldı. Hatay'ın Antakya ilçesinden gelip, apartlarda kalan depremzedeler felaketin yaralarını sarmaya çalışıyor.
Ardahan Haberi: Depremzedelerin boğazının düğümlendiği an! 'Sadece çığlık attığımı hatırlıyorum'

Antalya'daki birçok turistik tesis, depremzedeler için kapılarını açtı. Boğazkent Mahallesi'nde apart işletmecisi Mustafa Özkaya, 100'den fazla depremzedeyi tesisinde ağırladı. Burada kalan depremzedelerden Resime Deli, Antakya merkezden geldiğini belirterek, "Hepimizin evi neredeyse yıkıldı. Enkazlarda insanların sesini, yardım çığlıklarını duydum. 4 aile ayrı apartmanda oturuyoruz. Sağ salim kurtulduk ama akrabalarımız ve tanıdığımız çok kişi maalesef vefat etti. Antalya'ya geldik, başımızı sokacak yer bulduk. Sıcak suyumuz, içecek çorbamız var. Deprem anında evde yalnızdım. Depremi hissettiğimde kapının altına çöktüm. Başımı eğdim ve sadece çığlık attığımı hatırlıyorum. Tavandan beton parçaları düşüyordu. Evden nasıl çıktığımı bilmiyorum. Hala üzerimden atabilmiş değilim. Tek başıma kaldıkça kötü oluyorum" dedi.

Haberin Devamı

'HER TARAF YIKILMAYA BAŞLADI'

Resime Deli'nin annesi Kezban Dede ise yıkılan evi ve hayatını kaybeden akrabaları için üzüldüğünü anlattı. Resime Deli'nin babası Ali İbrahim Dede de "Apartmanın 3'üncü katında oturuyorum. Çok sallandı ve bitmek bilmedi. Umudumuzu kestik. Bir daha dışarı çıkamayacağımızı düşündük. Eşim ve çocuğumla birbirimize sarıldık, bekledik. Apartmanın her tarafından tozlar gelmeye başladı. Her taraf yıkılmaya başladı. Allah, kimsenin başına getirmesin. Akrabalarımızdan ölenler var. Ev, iş, hiçbir şeyimiz kalmadı" diye konuştu. Deprem sonrası yaşadıklarını Antalya'da unutmaya çalışan aile, zaman zaman birbirine sarılıp, gözyaşı döktü.

<
  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI