11-02-2023 15:08:01

Ardahan Haberi: Depremzedeler trenle tahliye edildi! 'Bizim için küçük kıyametti'

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından Malatya'dan 546 depremzede, trenle Ankara'ya tahliye edildi. Malatyalı depremzedelerden Mehmet Ayvalı "1,5 dakika olduğu söylenen deprem bana 5 dakika gibi geldi. Bizim için küçük kıyamet gibi bir şeydi" dedi.
Ardahan Haberi: Depremzedeler trenle tahliye edildi! 'Bizim için küçük kıyametti'

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından depremzedelerin farklı illere tahliyeleri sürüyor.

Haberin Devamı

Kara yolu, deniz yolu, hava yolu ve demir yolu ile şimdiye kadar bölgeden toplam 92 bin 697 afetzedenin farklı illere tahliyesi gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Demiryolları'na ait '52013 Güney Ekspresi' ile Malatya'dan 546 depremzede, Ankara'ya getirildi. Depremzedeler, bölgedeki yurtlara ve otellere yerleştirildi.

'ÖLECEĞİMİZİ DÜŞÜNDÜK'

Deprem anında yaşadıklarını anlatan depremzedelerden Mehtap Ayvalı, "Çok büyük korku, endişe, üzüntü hepsi bir arada. Çok yıpratıcı bir şeydi. O an öleceğimizi düşündük, yer yarıldı yerin içerisine gireceğiz sandık. Deprem anında çocuğum uyuyordu, onu kaptığım gibi ‘çök kapan tutun’ olayını yaptım. 1,5 dakika olduğu söylenen deprem bana 5 dakika gibi geldi. Bizim için küçük kıyamet gibi bir şeydi. Allah kimseye göstermesin" diye konuştu.

<
  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI