20-09-2022 20:10:12 Son Güncelleme: 20-09-2022 20:13:12

Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği! Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu’na katılmak üzere geldiği ABD’nin New York kentinde, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği! Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu nedeniyle ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu hitabı öncesinde yapıldı. Görüşmenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Zelenskiy, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Güncel güvenlik sorunları tartışıldı" ifadelerini kullandı.

ALMANYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞME

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere geldiği ABD’nin New York kentinde, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi.

 

 

BAŞ DÖNDÜREN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

BM 77. Genel Kurulu nedeniyle ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  önceki gün BM Vesayet Konseyi’nde düzenlenen Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi’nde yaptığı konuşmanın ardından ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’ı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’ı kabulünün ardından Türkevi’nde Yemen Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi Başkanı Rashad Muhammed el-Alimi ile görüştü.

AMERİKAN YAHUDİ TOPLUMU ÇATI KURULUŞLARI TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi bir araya gelmesinin ardından Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşları temsilcilerini kabul etti.

GUATEMALA VE GÜRCİSTAN İLE  GÖRÜŞMELER

Erdoğan, daha sonra Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei ile görüşmesinin ardından Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ile bir araya geldi. Erdoğan, Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder’i kabul etti.

Birleşmiş Milletler 77'inci Genel Kurulu çerçevesinde ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün ABD’li Senatör Coons’la bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus el-Menfi ile görüştü.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI