05-01-2023 19:45:19 Son Güncelleme: 05-01-2023 19:47:19

Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'barış' için devrede! Rusya'dan Ukrayna'da ateşkes kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ve Zelenskiy ile görüşmesinden kısa bir süre sonra Kremlin'den dikkat çekici bir açıklama geldi. Rusya Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihleri arasında ateşkes ilan edeceğini duyurdu.
Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'barış' için devrede! Rusya'dan Ukrayna'da ateşkes kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Lideri Zelenskiy ile görüşmesinin ardından flaş bir gelişme yaşandı. Kremlin Rusya'nın 6 Ocak saat 12.00'den 7 Ocak 00.00'a kadar Ukrayna'da ateşkes ilan edeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

PUTİN TALİMATI VERDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'in çağrısına uyarak, Ortodoks Noel Arifesi kapsamında 6-7 Ocak tarihlerinde Ukrayna’da ateşkes ilan etti. Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Putin’in Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya 6 Ocak 12.00'den 7 Ocak 00.00'a kadar iki ülke arasındaki tüm çatışma noktalarında ateşkes ilan etmesi talimatı verdiği belirtildi.

Putin’in çatışma bölgelerinde çok sayıda Ortodoks inancına sahip kişinin olduğu gerçeğine dayanarak söz konusu ateşkes talimatın verdiğine dikkat çekilen açıklamada, çatışma bölgelerindeki Ortodokslara Noel Arifesi'nde ibadet edebilme fırsatı verildiği ifade edildi.

Patrik Kirill bugün yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna arasında ateşkes çağrısı yaparak, “Tarafları çatışmaları durdurmaya ve 6 Ocak 12:00'den 7 Ocak saat 00:00'a kadar Noel ateşkesi tesis etmeye çağırıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

PUTİN VE ERDOĞAN TELEFON GÖRÜŞMESİNDE ATEŞKESİ ELE ALMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında yapılan telefon görüşmesinde, Rusya-Ukrayna arasında ateşkes ele alınmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ateşkes için arabuluculuk yapma önerisine Putin’in olumlu baktığı ifade edilmişti.

BARIŞ İÇİN PEŞ PEŞE DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü. Görüşmede Ukrayna'ya insani yardım ve tahıl koridoru ele alındı. Erdoğan, 'Kalıcı bir barış için arabuluculuk görevine hazırız' değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye’nin Ukrayna’ya insani yardım ve enerji konusunda sağladığı destek ile tahıl koridorundaki gelişmeler ele alındı.

Erdoğan görüşmede, Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı barışın tesisi için Türkiye olarak kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk görevini üstlenmeye hazır olduklarını ifade etti.

Esir değişimi konusundaki çalışmalarının devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zaporijya Nükleer Santrali konusunda yürütülen süreci hızlandırmak için de diplomatik katkı sağlayabileceklerini dile getirdi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI