16-10-2022 17:33:10

Ardahan Haberi: Çıldırlı öğrencinin ismiyle Halit paşa orta okulunda kütüphane açıldı

Yaklaşık 1 yıl önce beyin kanaması sonucu vefat eden Çıldırlı öğrenci Bengi Ceren Akıllı anısına Ardahan Halitpaşa Ortaokulunda Kütüphane açılıdı
Ardahan Haberi: Çıldırlı öğrencinin ismiyle Halit paşa orta okulunda kütüphane açıldı

    Ataşehir Emlak Konut Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Bengi Ceren Akıllı, İngilizce dersinde sunum yapmış. Sunumun ardından 'Başım ağrıyor, revire gidebilir miyim' diyerek öğretmeninden izin isteyen küçük kız, hemşirenin yanına giderken annesini de arayıp, "Anne başım çok kötü ağrıyor. Gelip beni alabilir misin?" demişti. Revirde bir anda ağzından köpük gelen ve kusmaya başlayan Ceren yere yığıldı. Kalbi duran talihsiz yavrunun kalbi çalıştırıldı. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Ceren'in 'çok nadir görülen' bir beyin kanaması geçirdiği ortaya çıkmıştı. 'Beyin anevrizması' teşhisiyle Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınan Bengi Ceren, 3 gün süren ölüm kalım savaşına yenik düşmüş vefat etmişti.

        Organlarıda bağışlanan Bengi Ceren Akıllı 4 kişiye de hayat vermişti.

       Çıldır Yıldırımtepe Mahallesi halkından Remzi Bektemurun torunu olan Bengi Ceren Akıllının ,ismini yaşaması için ailesi ve Bütün Çocuklar Bizimdir Derneğinin destekleriyle  Ardahan Halitpaşa Ortaokulunda Kütüphane faaliyete geçirilerek öğrencilerin kullanımına açıldı.

     Açılışa Ardahan Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Bengi Ceren Akıllının yakınları Halitpaşa Ortaokulu Okulu müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI