10-11-2022 07:59:22

Ardahan Haberi: Cemevi Başkanlığı resmen kuruldu

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruldu.
Ardahan Haberi: Cemevi Başkanlığı resmen kuruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görev ve yetkileri arasına “Alevi-Bektaşi kültürünün araştırılması ve cemevleriyle ilgili iş ve işlemleri yürütmek” de eklendi.

Kurulan Cemevi Başkanlığı, cemevlerinin ve ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik çalışmalar yapacak. Alevi-Bektaşilik hakkında seminer, sempozyum, konferans ve benzeri ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenleyecek. Alevi-Bektaşilikle ilgili eğitim ve kültür faaliyetlerini yürütüp destekleyecek. 

Cemevi önderi istihdamı

Alevi-Bektaşilik alanında sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin usul ve esaslar da Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlendi. Karara göre, Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara uygun olarak “Alevi-Bektaşi Cemevi önderi” ile “Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi uzmanı” unvanlarında sözleşmeli personel istihdam edilebilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda “Demokratikleşme reformlarımızdan bir tanesi olan bu adım ülkemize ve Alevi-Bektaşi kardeşlerimize hayırlı olsun” dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI