01-09-2022 02:58:28

Ardahan Haberi: Bursa'da hayat felç oldu! Fırtına, dolu, sel... Meteoroloji'den peş peşe uyarılar

Bursa ve Tekirdağ'da etkili olan kuvvetli yağış, fırtına ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin çatı kısmının bir bölümünde kuvvetli yağış nedeniyle çöktü, Bandırma-Bursa Otoyolu'nda trafik akışı dolu yağışı nedeniyle durma noktasına gelirken Mudanya'daki görüntüler ise şoke etti. Öte yandan Meteoroloji'den uyarılar gelmeye devam ediyor.
Ardahan Haberi: Bursa'da hayat felç oldu! Fırtına, dolu, sel... Meteoroloji'den peş peşe uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, (Sinop hariç) Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, doğu bölgelerde mevsim normallerinin 4-6 derece, diğer yerlerde 1-4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey kesimlerde kuzeyli, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batı kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük Kastamonu ve Eskişehir ile Bursa’nın doğu çevreleri ve Ankara’nın Nallıhan ilçesinde görülecek yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ağışı, hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BURSA'DA HAYAT FELÇ OLDU

Bursa'da sağanak yağış ve sel hayatı felç etti. Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin çatı kısmının bir bölümünde kuvvetli yağış nedeniyle çökme meydana geldi. Mudanya'da sel suları otomobilleri sürükledi, karayla deniz birleşti. Gemlik'te sel sularında kalan sürücünün imdadına ise polisler yetişti.

Bandırma-Bursa Karayolu'nda araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Ani bastıran yağmur ve dolu yağışı trafik akışını olumsuz etkilerken, araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşların kamera ile görüntülediği o anlarda yerlerin dolu yağışı sebebiyle beyazladığı görüldü.

Bursa'dan sıcak görüntü! Sel sularında can pazarıBursa'dan sıcak görüntü! Sel sularında can pazarıHaberi Görüntüle

OTOBÜS TERMİNALİNE YILDIRIM DÜŞTÜ

Öte yandan Bursa'da aniden bastıran sağanak yağış sele dönüştü. Peş peşe gök gürültüsü ve şimşekler çaktı. Yoğun yağış sebebiyle Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yolcular zor anlar yaşadı. Yıldırım düşmesi sonucu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin çatısı çöktü. Panik anları ve yıldırımın düşmesi kameralara an be an yansırken, yaralı olduğu ihbarı üzerine ambulanslar bölgeye sevk edildi. Şehirde bir çok noktada ağaçlar fırtına sebebiyle yıkıldı. Trafikte de aksamalar yaşanıyor.

AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Merkez Nilüfer ve Osmangazi ilçelerinde de caddeler göle döndü. Bazı ağaçlar sel ve fırtına sebebiyle yıkıldı. Şehir merkezinde yoğun trafik oluştu. Gök gürültülü sağanak yağışın bir saat boyunca etkili olduğu belirtildi.

MUDANYA'DA SEL ARABALARI SÜRÜKLEDİ

Özellikle Halitpaşa ve Ömerbey Mahallesi sağanak yağıştan etkilendi. Mudanya'da ana caddeler de sular altında kaldı.
Halitpaşa Mahallesi'nde sel suları sebebiyle karayla deniz birleşti. Bazı otomobiller de sel sularında sürüklenerek hasar gördü.

Buski, itfaiye ve AFAD ekipleri ihbarlar üzerine tıkanan rögarları açmak ve mahsur kalanlara yardım etmek için seferber oldu.

İlçede herhangi bir yaralanma ya da can kaybının olmadığı, maddi hasar bulunduğu bildirildi.



TEKİRDAĞ'DA DA DOLU YAĞIŞI

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde de aniden bastıran dolu yağışı yerini sağanak yağışa bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarından sonra Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde dolu yağışı etkili oldu. Yaklaşık 5 dakika süren dolu yağışı, yerine sağanak yağışa bıraktı. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar duvar diplerinde ve tentenin altında yağmurun geçmesini beklerken, kimi vatandaşlar da kaçacak yer aradı. Şiddetli yağış sebebiyle trafikteki sürücülerde ilerlemekte güçlük çekti.

ORHAN ŞEN: 3 GÜN SÜRECEK

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında uyarılarda bulundu.

İşte Şen'in açıklamaları şöyle:

"Bu mevsimdeki yağışlarda her zaman tehlike olabilir. AFAD'ın yapmış olduğu uyarı gayet yerinde. Yazın sonuna doğru geldik. Yaz daha bitmiyor, Eylül ayını yaz olarak yaşayacak İstanbul dahil olmak üzere Türkiye'nin büyük bir bölümü. Ama yağışlar da sıklaşmaya başladı. Marmara Bölgesi'nde bu sabah da yağmur vardı. Nerelerde vardı; Çanakkale, Kırklareli'de, Tekirdağ'da yağmur vardı. İstanbul'un da kuzey ilçelerinde saat 9 civarlarında bir yağmur yağdı ama çok kuvvetli değildi. Yağışlar 3 gün İstanbul'da, Marmara Bölgesi'nde devam edecek."

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI