08-02-2023 17:48:57

Ardahan Haberi: Bir mucize de Adıyaman'dan! Enkaz altından hayata dönüş telefonu

Büyük yıkıma yol açan deprem sonrası bölgeden umutlandıran haberler gelmeye devam ediyor.
Ardahan Haberi: Bir mucize de Adıyaman'dan! Enkaz altından hayata dönüş telefonu

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Zamana karşı yarışın sürdüğü kentlerden umutlandıran haberler de geliyor..

Haberin Devamı

10 ili yıkan etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek için bölgeye giden ekiplerin çalışması devam ediyor.

ENKAZ ALTINDAN TELEFON

Adıyaman'da Yavuz Selim Mahallesi 2500 1. Sokak'taki 5 katlı binanın enkazından dayısına telefonla ulaşan 27 yaşındaki Erkan Adalı, DHMİ Van Ferit Melen Havalimanı ARFF personeli tarafından 57 saat sonra kurtardı.

HASTANEYE KALDIRILDI

Enkazdan sağ çıkarılan Adalı, ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR'Yüzyılın felaketi'nde 3. gün! İşte deprem bölgesinde son durumHaberi Görüntüle

ADIYAMAN'DA 56'NCI STTE 1'İ ÇOCUK 2 KİŞİ KURTARILDI

Adıyaman'da yıkılan apartmanın enkazında kalan Gözde Güven (31) ile Musab Cemal Güven (9) de, 56'ncı saatte Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği (ANDA) ekiplerince kurtarıldı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerin ardından Adıyaman'da da arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Bahçelievler Mahallesi'nde yıkılan apartmanın enkazında kalan Gözde Güven ile Musab Cemal Güven, 56'ncı saatte ANDA ekiplerince kurtarıldı. İlk müdahalenin ardından kurtarılan 2 kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı. O anlar, cep telefonuyla görüntülendi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI