12-10-2022 17:49:59

Ardahan Haberi: ATSO Başkanı Çetin Demirci teşekkür mesajı yayınladı.

​​​​​​​Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde güven tazeleyerek tekrardan başkanlığa seçilen Çetin Demirci teşekkür mesajı yayınladı
Ardahan Haberi: ATSO Başkanı Çetin Demirci teşekkür mesajı yayınladı.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde güven tazeleyerek tekrardan başkanlığa seçilen Çetin Demirci teşekkür mesajı yayınladı.

Oda seçimlerinin kazasız belasız sonuçlandığını ifade eden Başkan Demirci; “Odamızın Saygıdeğer üyelerinin takdirleri ile hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasını önceki dönemlerimizde olduğu gibi şimdi de üyelerimize layık bir biçimde yöneteceğiz” dedi.

Başkan Demirci mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Çok Değerli Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerine ve Ardahan Kamuoyuna;

Bilindiği üzere kısa bir süre önce odamız seçim süreci yaşadı ve çok şükür kazasız belasız sonuçlandı. Odamızın Saygıdeğer üyelerinin takdirleri ile hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasını önceki dönemlerimizde olduğu gibi şimdi de üyelerimize layık bir biçimde yöneteceğiz.

Seçim öncesinde şahsıma ve arkadaşlarıma mesnetsiz, onursuzca iftiralar atıldı. Yine seçim vaadi olarak odanın yetki ve görev alanlarına girmeyen sözler verildi. Kimi adaylar tarafından onlara oy vermeyen üyeler aşağılandı. Ve biz bu süreçte hep sustuk.

Ortamı germemek adına sustuk, seviyeyi düşürmemek adına sustuk, saygıdeğer üyelerimizin ferasetine ve sağduyusuna güvenerek sustuk. Şimdi halkımıza ve üyelerimize bize yöneltilen haksız söylemlere cevap vermenin zamanı geldi.

5174 sayılı Kanun da “Odalar; üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak ve Kanunda yazılı hizmetler ile mevzuatlarla odalara verilen görevleri yerine getirmek amacıyla kurulan tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır” şeklinde tanımlanmıştır.

Yani odalar; kredi almaya, vermeye haiz kuruluşlar değildir ve hiçbir zaman olmamıştır.

Ticaret ve Sanayi Odaları, çatı kuruluşu olan TOBB’ne oda gelirlerinden katkı payı gönderir. TOBB’dan hiçbir şekilde para almazlar yine; TOBB’un bazı banka genel müdürlükleri nezdinde yaptığı anlaşmalar sonucu ülke çapında oda üyelerinin yararlandığı “Nefes Kredileri”den üyelerimizin de faydalanması sağlanmış, bütün üyelerimize duyurular yapılmış ve üst limit 50.000 TL (Ellibin Türk Lirası) olarak kredi ihtiyacı olan tüm üyelerimiz tarafından kullanılmıştır.

Ardahan’da biri Posof-Türkgözü diğeri Çıldır-Aktaş olmak üzere iki gümrük müdürlüğü zaten vardır. Yeniden bir gümrük müdürlüğünün açılması mümkün değildir.

Lojistik Merkezi ile ilgili durum yine aynı şekildedir. Biz ilgili bakanlık ve kuruluşlardan defalarca talep etmemize rağmen ihracat rakamlarının yetersizliği sebebi ile gerçekleşmemiştir. Konu ile ilgili, talebimiz hala Ticaret Bakanlığı nezdinde günceldir.

Ardahan OSB’de parsel sorunu yoktur ve hiçbir zaman olmamıştır. Sektör bazlı tahsisleri yapılmıştır.

İhracatçılar Meclisi Türkiye’de tektir. Merkezi İstanbul’da olmakla birlikte Türkiye’de hiçbir odaya ait ihracat meclisi bulunmamaktadır. Zira ilgili bakanlık mevzuatında ihracatçılar birlikleri ihracatçılar meclisini oluşturmakta ve faaliyetlerini tek merkezden yürütmektedir.

Keşke böyle afaki söylemlerle, iftiralarla ve hakaretlerle değil de, Ardahan’ın çözülmesi gereken meselelerinde çözüm üretme noktasında fikirler ve vaatler ortaya koyabilselerdi, sonraki süreçlerde Ardahan için birlikte hareket edebileceğimizi unutmadan seçim kampanyası sürdürebilselerdi..

Birlikte ve daha güçlü bir sesle bir arada olabilsek, Ardahan bağlantı yolları için, çevre bağlantı yolları için liman bağlantıları için, Sahara Tüneli dış ticaret için, Ilgar ve Aşık Şenlik tünelleri için bir an önce bitirilmesini isteyebilseydik,

-Ticaret ve turizmin geliştirilmesi için Ardahan’a demiryolu bağlantısı sağlanmasını isteyebilseydik,

-Ardahan’a havaalanı isteyebilseydik,

-İlimiz hayvancılığının katma değerli hale getirilmesi için beraber çalışabilseydik. Hayvancılık OSB ve organik tarım şehri talebini dile getirebilseydik,

-Bölgesel teşvik sistemi yerine il bazlı teşvik sistemi bizim için olmazsa olmaz diyebilseydik,

Yani kısaca biz birlikte taleplerimizi dile getirsek olmazları bile oldururduk .

Bütün bunlara rağmen, şimdi ve bundan sonra biz birlikte, Ardahan’ınız ve her şey Ardahan için olmaya devam edecek..

Başta bütün Ardahanlılara ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasının çok saygı değer üyelerine şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum”

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI