08-12-2022 20:56:36

Ardahan Haberi: Ardahan Milli Eğitim Müdürü basınıyla bir araya gelerek, okuma yazmanın önemini vurguladı

Ardahan il milli eğitim müdürü Erhan Bulut, 2022-2023 eğitim öğretim yılı ile ilgili Ardahan basınıyla bir araya gelerek, okuma yazmanıjn önemini vurguladı
Ardahan Haberi: Ardahan Milli Eğitim Müdürü basınıyla bir araya gelerek, okuma yazmanın önemini vurguladı

Ardahan basınına açıklamalarda bulunan Bulut, "Okuma yazması olmayan bir kişi bile bize başvuruda bulunduğunda anında kendisine bir öğretmen görevlendiriyoruz, devletimiz bu konuda kesin kararlı. Buradaki amaç yeterki bir kişi bile okur - yazarsız kalmasın." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut Ardahan'daki mesleki teknik okulların her geçen yıl daha da cazibesini artırdığına dikkat çekerek bu okurların adeta birer fabrika görevi gördüğünü söyledi. Bulut, ilin ekonomisine, eğitim ve öğretimine büyük katkı sağlayan bu okullardan ekmek fırınından, mobilya üretimine kadar çeşitli dalarda üretim yapıldığını elde edilen gelirin bir kısmının döner sermaye işletmesi olarak bakanlık bütçesine aktarılırken, bir kısmıyla da öğrenci ve usta öğreticilerin sigorta ve maaşlarının ödendiğini anlatı.

KAPALI KÖY OKULLARI YAŞAM MERKESİNE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Şimdilik iki köy okulunda yaşam merkezi projesini hayata geçirdiklerini aktaran Erhan Bulut, ileriki zamanlarda kapalı durumdaki tüm köy okullarını birer 'Yaşam Merkezi 'haline dönüştürüleceklerini belirtti, Bulut, "Şu anda Çataldere Köyü ve Alagöz köylerinin kapalı durumdaki okullari yaşam merkezi'ne dönüştürdük sadece öğrenciler değil köy halkı da buralarda faydalanıyor, mesela masa tenisi oynuyorlar kitap okuyorlar ve burada açılan kurslara katılarak meslek öğreniyorlar. Bu proje sayesinde istihdama da büyük katkımız oluyor, bir usta öğretici yaklaşık 7 bin 500 TL maaş alıyor, meslek öğrenmek isteyen insanlarımız ücretsiz bir şekilde bu kurslara katılarak meslek öğreniyorlar daha sonra kendi işyerlerini açarak bu sayede işini kurmuş oluyorlar." diye konuştu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI