07-02-2023 17:41:42

Ardahan Haberi: Ardahan'da halk yardım için tek yürek oldu

Depremin ikinci gününde de AK Parti İl Başkanı Kaan Koç’un girişimleriyle kan bağışı seferberliği başladı. İlk gün gönüllü kan bağışı için gelen vatandaşlar ikinci günde de yoğun kar yağışına aldırış etmeden bağış için sıraya girdiler.
Ardahan Haberi: Ardahan'da halk yardım için tek yürek oldu

Ardahan'da vatandaşlar, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkımlara yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yardım seferberliği başlattı. Vatandaşlar AK Parti İl Başkanı Kaan Koç 'un kan bağışı çağrısına büyük destek vererek Kızılay Kan Merkezi 'ne koştular. Kongre cadddesin de oluşturulan mobil istasyona gelen çok sayıda kişi kan vermek için müracaat etti. Öğlen saatlerinde başlayan yoğun kar yağışına rağmen vatandaşlarımız sırada bekleyerek kan bağışında bulundular.

Kan bağışında bulunan vatandaşlarımız "Çok zor bir süreç geçiyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun. Bir tek kişiye can olabilmek için burada kan bağışı yapıyorum" değerlendirmesinde bulundular.

 

Kızılay birimleri önümüzdeki günlerde de ülke ihtiyacı oranında kan bağışı kabulünü sürdürecek.

 

Öte yandan Ardahan'da Valiliği, Ardahan Belediyesi ve STK'lar başta olmak üzere herkes birlik içinde yardım kampanyaları başlattı. Vatandaşlarımızdan büyük destek geldi. Afet bölgelerinde ilk olarak ihtiyaç duyulan tüplü ısıtıcı, çocuk bezi, çocuk maması, hijyen ve temizlik malzemeleri, kullanılmamış iç ve dış giydiler kamyonlara yüklendi

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI