11-02-2023 15:07:58

Ardahan Haberi: 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 6. gün! İşte bölgede son durum...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinde sahada çalışmalar canhıraş sürüyor. Arama kurtarma ekipleri, zorlu kış şartlarında bir can daha kurtarmak için cansiperane mücadele veriyor.
Ardahan Haberi: 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 6. gün! İşte bölgede son durum...

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

Depremin 6. gününde yaşananları dakika dakika aktarıyoruz...

14.30: Islahiye'de enkaz altında Karabacak ailesiyle iletişim kuruldu. Ekipler saatler sonra 35 yaşındaki Sezai Karabacak isimli vatandaşa ulaştı. 4 kişilik ailenin olduğu tahmin edilen çalışmalar devam ediliyor.

14.20: AFAD, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatlarını kaybedenlerin sayısı 20 bin 937'e yükseldiğini açıkladı. 80 bin 88 depremzedenin enkazdan kurtarıldığı bildirildi. 102 bin 388 afetzedenin de diğer illere tahliye edildiğini açıkladı.

14.15: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da Kayapınar Selahahattin Eyyübi Kent Meydanı Çadır Kenti'nde deprem bölgesinde incelemelerde bulunuyor.

14.00: Gaziantep'te çöken Ayşe Mehmet Polat sitesinin müteahhidi ve fenni mümessili olan Mehmet Ertan Akay İstanbul'da gözaltına alındı.

Haberin Devamı

YARGIYLA İLGİLİ OHAL KARARLARI

13.55: Olağanüstü Hal Kapsamında yargı alanında alınan tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. OHAL kapsamında çıkarılan kararname ile yargı alanındaki dava açma, icra takibi, başvuru, şikayet, itiraz gibi süreler, 6 Şubat'tan itibaren 6 Nisan 2023'e kadar durduruldu.

OHAL kapsamındaki kararname ile hırsızlık ve yağma suçlarında gözaltı süresi, yakalama anından itibaren 4 günü geçemeyecek, Cumhuriyet savcısı gözaltı süresini 3 gün uzatabilecek.

13.30: Kendilerini GSM operatörü gibi tanıtarak aradıkları depremzedeye yardım etme bahanesiyle banka bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar, hesaptan 37 bin lira çekti. Polis tarafından yakalanan 6 dolandırıcı adliyeye sevk edilirken, depremzedenin parasının iade edildiği öğrenildi.

2 AYLIK BEBEK KURTARILDI

13.20: Hatay'ın Antakya ilçesinde, yıkılan bir binanın enkazında arama-kurtarma çalışması yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'n bağlı ekipler, 128 saat sonra enkazdan 2 aylık bebeği sağ çıkardı. Bebek sedyeye alınıp, ambulansa taşındı. İsmi öğrenilemeyen bebek, tedavisi için hastaneye götürüldü.

13.10: Kahramanmaraş'ta enkaz altında bulunan Sibel Ak isimli vatandaş ekiplerinb yoğun uğraşı sonucu 129. saatte sağ olarak çıkarıldı. Ak'ın kurtarılmasını bölgede bulunanlar sevinçle karşıladı.

Haberin Devamı

13.05: İyi olduğunu ve her hangi bir sıkışmada bulunmadığını söyleyen 20 yaşlarındaki Ülkü'nün sağ salim çıkarılması için 129. saatte de çalışmalar devam ediyor.

12.45: 129. saatte Hatay'da Aslan ailesi ekiplerle iletişim kurdu. Ekiplerin çalışması sürüyor.

12.19: Arnavutluk, Türkiye ve Suriye’nin kuzeybatısını etkileyen depremler sonrasında 13 Şubat’ı ulusal yas ilan etti.

'VOLKANİK PATLAMA' İDDİALARINA YALANLAMA

12.10: AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "65 saniye boyunca yıkıcı bir etki yaptığını söylüyoruz. Uzun bir süre ama 65 saniye etkili olduğunu söylüyoruz. İkinci depremle bölge 2 dakika boyunca çok ciddi şekilde sarsıldı. 500 tane atom bombasının yarattığı etkiye enerjiye sahip. Bu kadar basit ve net. İkinci konu, Şu ana kadar 2 binin üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi ve halen devam ediyor. Sıradan artçı sarsıntılar değil. Çoğunluğu 4'ün üzerinde. Ne olursunuz sosyal medya üzerinden, farklı yerlerden ulaşan hiçbir bilgiye, görüntüye inanmayın." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'Volkanik patlama' iddialarıyla ilgili de konuşan Tatar, 'Göksun'da gözlemlerimiz, bölgede herhangi bir lav akması, volkanik kül, petrol veya gaz çıkışı olmadığı yönündedir. İddialar yalan. Volkanik patlama yaratacak kayaç grubu yok.' dedi.

12.00: Adalet Bakanlığı, depremden etkilenen illerde yıkılan binalarla ilgili Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulmasını istedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDuman yükselen dağın ardındaki gerçek! Jeologlar açıkladı: 'Volkan değil, heyelan'Haberi Görüntüle

128. STTE 'YAŞIYORUM' SESİ

11.50: 128 saat sonra Elbistan'da enkaz altında duyulan ses ekipleri harekete geçirdi. İsminin Ülkü olduğu öğrenilen bir kişi ekiplere 'Yaşıyorum' diye seslendi. Ekiplerle Ülkü arasında taşıyıcı kolanlardan birinin olduğu, kolonun kesilmesi için çalışıldığı bildirildi.

11.16: Enkaz altından kurtarılan bin 616 yaralı, tedavilerinin sürdürülmesi için İstanbul'a getirilmişti. Bu sayı 2 bin 504’e çıktı. İstanbul’daki çeşitli hastanelere getirilen 2 bin 504 yaralıdan bin 472’si ise taburcu edildi.

Haberin Devamı

125. VE 127. STLERDE ÇİFTE MUTLULUK

11.00: Adıyaman'da 127. saatte ekipler enkaz altından bir kişiyi daha enkazdan sağ olarak kurtardı.

09.45: Adıyaman Cumhuriyet Mahallesi Çınar Sitesi'nde 7 katlı binanın enkazından gelen ses üzerine Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) arama kurtarma ekipleri, harekete geçti.

Ekipler yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda Sadık Tunç'a ulaştı. Sağ olarak enkazdan çıkarılan Sadık Tunç 125 saat sonra ilk kez gün ışığı gördü. Kurtarıldıktan sonra ilk olarak çocuklarını soran Sadık Tunç, çocuklarının da hayatta olduğunu öğrendikten sonra şaşkın bir halde etrafa bakındı. Tunç'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken,madencilerden oluşan kurtarma ekipleri ise birbirlerine sarılarak Tunç'u sağ kurtarmanın sevincini yaşadı.

09.28: Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi.

08.40: Adana’da sosyal medyadan provokatif paylaşım yaptığı öne sürülen 33 zanlı gözaltına alındı.

08.30: SAKOM’dan alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 20.665 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 80.088 vatandaşımız kurtarılmıştır. 92.697 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir.

05.09: Kahramanmaraş'ta Aydın Apartmanı'ndaki enkazda arama kurtarma çalışmalarında 70 yaşındaki Menekşe Tabak ile temas kuruldu. Yoğun çalışmalar sonucunda Tabak, 122 saat sonra enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. Tabak'ın enkazdan çıkarıldıktan sonraki ilk sözü, "Dünya var mıymış?" oldu. Ekiplerin yanıtı ise, "Dünya var teyze var, gel." oldu

05.07: Kahramanmaraş’ta merkezli olarak meydana gelen depremde yaralanan vatandaşlardan bir kısmı, Adana’dan kalkan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri nakliye uçağı ile İstanbul’a getirilmişti. Çevre hastanelere dağıtalan 47 yaralının 4’ü Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne getirildi.

04.36: Deprem bölgesinde göçük altından çıkarılan 47 yaralı, Adana’dan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait kargo uçağıyla İstanbul’a getirildi. Yaralılar yanlarında bulunan refakatçilerle birlikte çevrede bulunan hastanelere nakledildi.

04.13: Adıyaman'da 115. saatte Polonyalı ekip enkaz altından bir kişiyi sağ olarak çıkardı.

Kara Kuvvetlerimize ait helikopterler ile Malatya’nın ulaşılmazı zor köylerine insani yardım malzemelerini ulaştırmaya devam ediyoruz.
Türkiye Tek Yürek

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI