16-02-2023 17:37:41

Ardahan Haberi: 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 11. gün! İşte bölgede son durum...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinde 11. güne girildi. Sahada çalışmalar devam ediyor.
Ardahan Haberi: 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 11. gün! İşte bölgede son durum...

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi.

Haberin Devamı

Depremin 11. gününde yaşananları dakika dakika aktarıyoruz...

16.35: Kahramanmaraş’ta 248. saatin sonunda enkazdan sağ çıkarılan Aleyna Ölmez’in enkazda kaldığı Atabey Apartman müteahhidi Haydar Kurtar’ın da aralarında bulunduğu 5 müteahhit İstanbul’da yakalandı. Şüphelilerin tamamı, soruşturmanın yürütüldüğü Kahramanmaraş’a gönderildi.

16.10: Tarım ve Orman Bakanlığı, deprem felaketinden etkilenen illere, 24 bin 455 ton yakacak odun yardımı yapıldığını duyurdu.

16.00: Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, depremden etkilenen Adıyaman'da çadır kente giderek depremzedeleri ziyaret etti. Çetin, depremzedelere yemek ikramında bulundu.

15.40: Malatya'da depremde bazı binaların yıkılması, güvenlik kameralarına yansıdı. Kentin en işlek noktalarında güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, binaların sallandığı, bazılarının çöktüğü, vatandaşların büyük panik yaşadığı görüldü.

Haberin Devamı

15.30: Depremde büyük yıkımın olduğu Kahramanmaraş'ta, kent merkezinden iş makineleriyle kaldırılan enkaz, kamyonlara yüklenip şehir dışına taşınıyor. Jandarma, 3 ayrı noktada biriktirilen enkaz yığınlarının başında nöbet tutuyor.

14.47: Şanlıurfa'da depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği binanın inşaat mühendisi Osman Ekren tutuklandı.

14.40: Hatay'da 4.7 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi.

13.50: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul etti.

13.43: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremden etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışması yaptı. Çalışmalar kapsamında; 61 bin 722 binada yer alan 263 bin 800 bağımsız birimin acil yıkılması gereken, ağır hasarlı ve yıkık olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

10 İLDEN 10 ÇOCUĞA DESTEK

13.40: MHP lideri Bahçeli dün yapılan yardım kampanyası ve bağışcılarına teşekkür ederek "Asrın felaketinden kaynaklanan ağır yıkımın telafisi amacıyla yardımlarını esirgemeyen hayırsever insanlarımıza, televizyon yapımcılarına, telefon başında her arayana sabırla cevap veren sanatçılarımıza kalpten teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun." ifadelerini kullandı. Bahçeli, afet bölgesi ilan edilen 10 ilin her birinden de, eğer varsa ailelerinin müsaadesi, yoksa devletin yetkili kurumlarının onayıyla, 0-5 yaş grubunda bulunan bir çocuğun insani sorumluluğunu fedakarca üstlenmeye hazır olduklarını da açıkladı.

13.28: Milli Eğitim Bakanı Özer, Twitter'daki hesabından, "Enkaz başlarındaki hayat koridorlarında, çadır kentlerde, aşevlerinde, çocuklarımıza psikososyal destek noktalarında, her türlü yardımın koordinesinde... Afet bölgesinin her köşesinde canla başla çalışan tüm öğretmenlerimize, eğitim ailemize minnettarız. Türkiye Tek Yürek" mesajını paylaştı. Bakanlıktan alınan bilgiye göre, deprem bölgesinde, 5 bini arama- kurtarma ekibi olmak üzere yaklaşık 20 bin öğretmen görev aldı.

Haberin Devamı

13.01: Malatya'da depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 7'den 11'e yükseldi.

248. STTE MUCİZE

12.16: Kahramanmaraş'ta Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı'nda 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, depremin 248'inci saatinde enkazdan sağ çıkarıldı. Aleyna'ya ilk müdahaleyi yapan sağlık görevlileri, "3 gündür buraya geliyoruz bir canlı umuduyla. Çok şükür bir tanesi çıktı. Ayağını kaldırınca ayağı görülmüş. Sağlık durumu iyi. Sadece ayağında biraz yara var " ifadelerini kullandı. TRT Haber'e konuşan Aleyna, 'İyiyim teşekkürler. Çok sevindim. Teşekkür ederim herkese.' açıklamasını yaptı.  

11.40: TBMM Başkanı Şentop, 'Dersler çıkarmalıyız. Zemin sağlamsa, binalar sağlamsa deprem ne kadar büyük olursa olsun yıkıcı etkisi daha da azalıyor. Büyük bir kararlılıkla sağlam bir zemin, sağlam bina konusunda çalışma yapmamız, adımları takip etmemiz gerekiyor.' dedi.

Haberin Devamı

11.25: Emnniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 651 hesap yöneticisi tespit edildi, 330'u hakkında adli işlem başlatıldı. 110 şahıs gözaltına alındı, 21'i tutuklandı. Dolandırıcılığa yönelik hazırlanan internet sitelerinin kapatılması sağlandı.

11.20: Depremlerde, 1'i boş, 7 binanın yıkıldığı Diyarbakır'da, 300 görevliyle hasar tespit çalışmaları sürdürülüyor. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda ağır hasar tespit edilen 363 yapıdan 31'inin acil olarak yıkılmasına karar verildi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI