09-04-2020 17:50:33

Ardahan ESOB Başkanı Mustafa Morkoç tan Hükümete Çağrı

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Ardahan´da bazı işyerlerinin geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilmişti
Ardahan ESOB Başkanı Mustafa Morkoç tan Hükümete Çağrı

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Ardahan´da bazı işyerlerinin geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilmişti.

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (ESOB) Mustafa Morkoç, işyerleri kapanan esnafın sıkıntılı günler geçirmesi nedeniyle hükümete çağrıda bulunarak, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

Başkan Morkoç, yaptığı açıklamada; “Merkezî hükmet ekonomi paketi açıklarken Ardahan gibi küçük illere pozitif ayrımcılık yapmalı. Nüfusu az olan illerde esnaf boğaz tokluğuna çalışırken, iş yeri kapandığında ekonomi kriz yaşar. Ardahan Esnaf Sanatkarlar Odası olarak hükümetten isteklerimiz, acilen esnafa asgarî ücret kadar maaş verilmesi. Dükkan kirasının karşılanması (küçük esnafın 0/0 90 nı kiracı dır). Doğalgaz ve elektrik faturaları birkaç ay alınmamalı. Bağkur ve SGK primleri iş yerlerinin kapalı olduğu sürece devlet tarafından ödenmelidir” dedi.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI