14-10-2020 20:22:51

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Kaya dan Çağrı

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, yeni tip koronavirüs Covid-19 nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu ve kredilerin en az bir yıl süreyle ertelenmesi gerektiğine dikkat çekti
Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Kaya dan Çağrı

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, yeni tip koronavirüs Covid-19 nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu ve kredilerin en az bir yıl süreyle ertelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yaşanan pandemi nedeniyle işyerlerinin belirli bir süre kapalı kaldığını aktaran Başkan Kaya,  bu süre zarfından hükümet tarafından esnafa verilen kredinin çok önemli bir gelişme olduğunu, ancak işyerleri kapalı olan esnafın bu krediyi temel ihtiyaçları için harcadığını söyledi.

Zor durumda olan esnafın pandemi kısıtlamalarının esnetilmesinden dolayı daha düzlüğe çıkamadığını belirten Başkan Kaya: “Pandemi döneminde kullanılan krediler en az bir yıl süre ile ertelenmelidir. Yine esnafın SGK, vergi ve Bağkur prim borçlarının da faizsiz olarak ertelenmesini talep ediyoruz. Biz her gün esnafın içindeyiz ve esnafın ne yaşadığını çok iyi biliyoruz. Esnaf kan ağlıyor, esnaf için yeni teşvik paketleri açıklanmalı ve Hükümetin çıkardığı sicil affı kanununa, bankalar şartsız kabul etmeli ve uygulamalıdır” dedi.

BAŞKAN KAYA’DAN TARİHİ ÇAĞRI

Ardahan, ilçe ve köylerde yaşayan vatandaşlara da seslenen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Kaya; “Her duyarlı vatandaş alışverişini mutlaka yerel esnaftan yapmalıdır. Yerel esnafın zor durumda olduğu bu günlerde alışverişimizi yerel esnaftan yaparak katkı sunabiliriz. Özellikle İlçelerimiz de ki esnafların durumu çok kötü, işler iyi olmadığı için krediler başta olmak üzere SGK, vergi ve Bağkur primlerini ödeyemiyor. Esnafın yaşadığı tüm sorun ve sıkıntıları Hükümete ulaştırması için TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken’e ilettim. Biz üzerimize düşen görev ve sorumlulukları tam anlamıyla yerine getiriyoruz. Esnafımız için her yerde sesimizi yükseltiyoruz. Esnafımızın dayanacak gücü kalmamıştır” diyerek yetkilileri uyardı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI