25-11-2020 20:51:39

Ardahan daki Taş ocağı mühürlendi köylü rahat bir nefes aldı

Ardahan merkeze bağlı Güzçimeni köyüne yalnızca yüz elli metre uzaklıktaki faaliyet gösteren taş ocağının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından mühürlenmesi köylüler tarafında sevinçle karşılandı
Ardahan daki Taş ocağı mühürlendi köylü rahat bir nefes aldı


Ardahan merkeze bağlı Güzçimeni köyüne yalnızca yüz elli metre uzaklıktaki faaliyet gösteren taş ocağının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından mühürlenmesi köylüler tarafında sevinçle karşılandı.

Yılardır kimseye dertlerini anlatamadığını söyleyen Güzçimeni  Köyü Muhtarı Korkmaz Demirbaş, bu taş ocağı nedeniyle köylerinde 400 ineğin içinde 150 tanesinin buzağı atığını, bu taş ocağının köyde yaşayanların da hayatını tehdit ettiğini anlatı.
Demirbaş, “ Yılardır Güzçimeni köylülüleri olarak burnumuzun dibinde çalışan taş ocağının faaliyetine son vermesini yetkililerden istedik ancak kimse bizi dinlemedi. 

Bunun üzerine bizde Cumhurbaşkanlığı  Ekonomi Politikalar Kurulu Sayın Korkmaz Karaca’dan yardım istedik. Sağ olsun Korkmaz bey bizi dinledi. Gerekli yerlerle görüştü taş ocağı mühürlendi. Arttık köyümüze toz girmiyor. Meralarımızdaki otlaklar toz tabakasıyla kaplanıyordu eskide hayvanlarımız hastalanıp telef oluyordu. Bu sebeple çok sayıda koyun, inek ve dana telef oldu. İnsanlar hastalandı Allaha şükür devletimiz bizi duydu o taş ocağını kapattı. Tekrar köylülerim adına bize sahip çıktığı için Sayın Karaca’ ya teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI