09-12-2020 11:17:43

Ardahan daki Geçici İşçiler le İlgili Olumlu Gelişme

57 işçinin işten çıkarılması güncelliğini taşırken, Ardahanlı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan´ın Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca´da işçilerin işlerine geri dönmesi için devreye girdi.
Ardahan daki Geçici İşçiler le İlgili Olumlu Gelişme

Geçtiğimiz günlerde işten atılan ve bir anda ülke gündemine taşınan Ardahan İl Özel İdare ve Köydes´de çalışan 57 işçinin işten çıkarılması güncelliğini taşırken, Ardahanlı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan´ın Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca´da işçilerin işlerine geri dönmesi için devreye girdi.

Karaca konu hakkında başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olmak üzere konuyla ilgili kişi ve kurumlarla yaptığı girişimler ardından şu açıklamayı yaptı:

Ardahan´da 57 hemşerimizin işten çıkarılması ile ilgili günlerdir devam eden süreci ben de , tüm taşıdığım sıfatların dışında bir Ardahanlı hemşehriniz olarak izledim ve gerekli temaslarda bulundum.

Süreç belli bir noktaya gelene kadar da konuşmak yazmak ve spekülasyona sebep olmak istemedim.  Ancak şunu herkes bilmeli ki, Ardahan AK Parti teşkilatının Sn. İl Başkanından Sn. Vekiline kadar tüm mensupları gerekli çabayı gösterdi gösteriyor.

Eğer Bir sonuç alınacaksa ki sonuç alınacak, Allah´ın izni ile burada benim bir katkım yoktur.

Ama hemşehrilerimizi bilgilendirmek adına bu sabah Sn. Bakanımız ile yaptığımız görüşmeyi 4 madde ile size iletiyor. Bilgilendiriyorum.

1- Burada işe alım süreci başlangıcında ne yazık ki teknik hatalar olmuş.

2- Pandemi süreci dolayısı ile zaten 17 OCAK 2021 Tarihine kadar işten çıkarma yok. Bu nedenle bu 57 hemşehrimizin 17 Ocak tarihine kadar olan hakları hukuken korunacak.

3-Başta Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Sn. İçişleri Bakanımız konuyu hukuken nasıl çözüleceği noktasında büyük bir gayret ve emek ile takip ediyor. 

4- İçişleri Bakanımızın talimatı ile konuyu hukuken sonuca bağlama ve çözme iradesini gösterme adına bir üst düzey bakanlık yetkilisi bir kaç gün içinde Ardahan´a gelecek ve meselenin çözümü için tüm tarafları dinleyecek.

Sabır. Sükunet ve dayanışma ile çözülmeyecek mesele yoktur.  İnşAllah mesele çözülecektir.

Bu süreçte katkı koyan herkese bir kardeşiniz olarak teşekkür ederim.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI