25-01-2024 18:00:00

Ardahan daki Aşırı Soğuk Pazar Esnafına Tezgah Açtırmıyor

Ardahan’da aşırı soğuk hava nedeniyle en çok etkilenenler arasında pazarda ve açık alanlarda çalışmak zorunda kalan esnaf geliyor.
Ardahan daki Aşırı Soğuk Pazar Esnafına Tezgah Açtırmıyor

Ardahan’da kar yağışı ve soğuklardan olumsuz etkilenen pazar esnafı tezgah açamadı. Ardahan’da aşırı soğuk hava nedeniyle en çok etkilenenler arasında pazarda ve açık alanlarda çalışmak zorunda kalan esnaf geliyor. Aşırı soğuklar nedeniyle tezgah açamayan esnaf Satışların düşmesinden yakındı. Pazar esnafı, mallarının dondan zarar gördüğünü belirterek, hava sıcaklığının eksi dereceye düşmesiyle soğuk havaya dayanamayan ürünlerinin büyük bir bölümünün ziyan olduğuna dikkat çekti.

Ardahan’da soğuk hava nedeniyle olumsuz etkilenen pazar esnafının büyük bir bölümü tezgâh açmazken pazara alışveriş için gelen bazı vatandaşlar ise eli boş dönüyor. Pazaresnafı soğuklar nedeniyle işlerinin büyük oranda düştüğünü  hem de müşteri olmadığından dolayı tezgah açmadıklarını belirterek, meyve ve sebze ürünlerinin don nedeniyle bozula bileceğini ifade eden pazar esnafı "Soğuklardan dolayı ne çalışabiliyoruz ne de satış yapabiliyoruz dedi.

Satışların, soğuk havayla birlikte düştüğünü vurgulayan pazar esnafı, Hava soğuk olunca bize daha kötü yansıyor. Geçim zorlaştı. Masraflarımız ağır, kar oranları düşük bir de üstüne havalar kötü gidince işlerimiz olmuyor. Bizde bu nedenle bu hafta tezgah açmadık dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI