06-09-2020 12:34:56

Ardahan´da yasa dışı avlanan 4 kişi suçüstü yakalandı

Ardahan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, Göle ilçesine bağlı Çayırbaşı köyünde kaçak avlanan 4 avcıyı suçüstü yakaladı
Ardahan´da yasa dışı avlanan 4 kişi suçüstü yakalandı

Ardahan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, Göle ilçesine bağlı Çayırbaşı köyünde kaçak avlanan 4 avcıyı suçüstü yakaladı.

Çayırbaşı Jandarma Karakol Komutanlığının ihbarı üzerine olay yerine giden ekipler, suçüstü yaptıkları 4 kaçak avcı hakkında yasal işlem yaparken, izinsiz avlanılan 26 adet bıldırcına imha edilmek üzere el konuldu. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Çayırbaşı Jandarma Karakol Komutanlığının sahada 4 adet avcı olduğu ve atmaca ile avlandıkları ihbarı üzerine Şube Müdürlüğümüz personellerince olay yerine gidilmiş şahısların avlakta kota almadan avcılık yaptıkları ve bir kişinin 2020-2021 yılı avcılık pulunu almadığı tespit edilmiştir. Şahıslar hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununu ihlalden dolayı tutanak tutulmuş olup cezai işlem uygulanmıştır. İzinsiz avlanılan 26 adet bıldırcına imha edilmek üzere el konulmuş ve tazminat cezası düzenlenmiştir. Özverili çalışmalarından dolayı Ardahan İl Jandarma Komutanlığı Çayırbaşı Jandarma Karakol Komutanlığına teşekkür ederiz” denildi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI