03-07-2022 14:21:26

Ardahan da Türkiye Değişim Partisi TDP Bölge Toplantısı Yapıldı

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Kars, Iğdır, Erzurum ve Ağrı Bölge Toplantısı Ardahan’da yapıldı
Ardahan da Türkiye Değişim Partisi TDP Bölge Toplantısı Yapıldı

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Kars, Iğdır, Erzurum ve Ağrı Bölge Toplantısı Ardahan’da yapıldı.

TDP Ardahan İl Başkanı Adem Karabulut’un ev sahipliğinde düzenlenen bölge toplantısında Ardahan’ın sorunları, çözüm önerileri ve ülkede yaşanan gelişmeler ele alındı.

Ardahan Kafkas Arı Oteli toplantı salonunda düzenlenen Bölge Toplantısına, TDP Ardahan İl Başkanı Adem Karabulut, Kars TDP İl başkanı Kemal Yücesoy, Erzurum TDP İl Başkanı Nizamettin Kartal, TDP Ardahan İl başkan Yardımcısı Kader Hoş, TDP Göle Kadın Kolları Başkanı Selcan Çelik, TDP Ardahan Merkez İlçe Başkanı Sezai kaya, Iğdır TDP İl Başkanı Cengiz Adir, TDP Göle İlçe Başkanı Özgür Çelik, TDP Çıldır İlçe Başkanı Nizamettin Atakişi, partililer ve gençler katıldı.

Son haftaların en aktif partisi olarak dikkatleri üzerine çeken ve Ardahan da yükselişe geçen Türkiye Değişim Partisine katılımların yoğun bir şekilde başladığını açıklayan TDP Ardahan İl başkanı Adem Karabulut, “Bölge Toplantısının Ardahan’da yapılmasının birinci nedeninin ilin sorunlarına dikkat çekmektir” dedi.

“SORUNLARI ÇÖZECEĞİMİZE İNANIN”

Her ay bir ilde toplantı düzenleyeceklerini açıklayan Başkan Karabulut, şunları söyledi:

“Bizim Ardahan genelinde olan sorunları basın mensupları ile tek tek paylaşmak istiyoruz. Bununla alakalı olarak da Türkiye Değişim Partisi olarak elimizden geleni yapacağımıza inanın. Türkiye Değişim Partisi 1. Bölge tanıtımımız da Ardahan’da yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntıları ve nasıl zorluk çektikleri noktalara değinmek istiyorum. Burada geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olmasına rağmen burada tarlamızı ekemez olduk ve hayvanlarımıza bakamaz olduk. Bunun birinci nedeni mazot pahalı gübre ve yem fiyatlarının fahiş artış nedenidir.

“SUS PAYI İSTEMİYORUZ, ÇİFTÇİYE TAM SAHİP ÇIKIN”

Devletimizin bize verdiği sus payı olarak yapılan desteklerin hiçbiri ne çiftçimize nede hayvancılıkla uğraşan vatandaşa bir desteği olmuyor. Sadece bir reklam ve göz boyaması gibi olmuş. Bizim hayvancılık bölgemizde Üniversitemiz olmasına rağmen ne bir veteriner kliniğimiz var nede ziraat ile alakalı bir Ardahan’da hiçbir şekilde eğitici faaliyetimiz bulunmamaktadır. Buraya gelen Üniversite öğrencilerimizin çoğu hayat pahalılığı ve ulaşım fiyatlarının artışı nedeni ile yeniden yerlerini değiştirmek zorunda kalıyor. Üniversitemizin kapasitesi 10.000 olmasına rağmen şuan Üniversitemizde 3500 öğrenci var. Bununla alakalı Türkiye Değişim Partisi olarak her zaman gençlerimizin yanında bulunup Üniversitemize daha renk katarak buradaki hayat pahalılığını önleyerek ve özellikle öğrencilerimize gereken desteği sağlayarak doluluk oranını iki katına arttıracağız.

İŞ VE AŞ OLMAYINCA GÖÇ BAŞLIYOR”

Diğer konumuz göç nedeni, gençlerimiz şuan 18 yaşına bastığı gibi kesinlikle işsizlik yüzünden buradan göç etmek zorunda kalıyor. Bunun nedeni ise işsizlik. Burada herhangi bir fabrika ve herhangi bir üretim yeri olmadığı için buranın işsizlik oranı gittikçe artıyor. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak Ardahan bölgemize gereken yatırımı yaparak buradaki göçü önlemektir.

“ARDAHAN’I SERBEST BÖLGE İLAN EDECEĞİZ, TORPİLİ KALDIRACAĞIZ”

Diğer bir konu buradaki alımlarda haksızlık yapılarak çoğu yerlerde torpil kullanılarak ihtiyaç sahipleri değilde torpil sahipleri işe alınıyor. Bunlara birebir de çok şahit olduk. Türkiye Değişim Partisi olarak bu torpillerin önüne geçeceğiz ve haksızlığın karşısında duracak tek partiyiz. Önceki toplantımızda genel Başkanımız Mustafa Sarıgül yaptığı açıklamada doğu bölgesinde serbest bölge ilan ederek burayı ikinci bir Dubai yapmamak için bir nedenimiz yok dedi. Buradaki Kars Iğdır ya da Ardahan’da bir serbest bölge ilan edilerek buradaki esnaflarımızın yüzü gülecek işsizlik sorunları çözülecek ve bunun için gerekli çalışmalarımız başlatıldı. 150 milyonluk turist bu bölgelere kaydırıldığı zaman buradaki tüm sıkıntılar ve sorunlar çözülecek.

TDP’DEN 5 T UYGULAMASI

 Bizim 5G uygulamamız olacak. Bunlar teknoloji, tarım, hayvancılık ve turizmin olacak.  Bizim birinci nedenli geçim kaynağımız olan şeyler ve biz bunlara dışarıdan bağımlıyız. Burasının hayvancılık bölgesi olmasına rağmen kendimiz üretici olmamıza rağmen dışarıdan hayvan sevkiyatımız var ve neredeyse en pahalı et yiyen ülkeler arasındayız. Bugün asgari ücretle geçinen bir insan evine et alamazken dışarıdan sevkiyatlarımız halen devam ediyor ve kendi malımız para etmiyor. Türkiye Değişim Partisi olarak genel başkanımızın da söz verdiği gibi gereli tüm destekler sağlanacak dışarıya bağımlılık azaltılacaktır.”

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI