16-05-2022 22:46:02

Ardahan’da ‘Sosyal Medyadan Sosyal Meydana’ etkinliği düzenlendi

Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü “Sosyal Medyadan Sosyal Meydana” projesi kapsamında vatandaşları meydanlara çekmeye devam ediyor
Ardahan’da ‘Sosyal Medyadan Sosyal Meydana’ etkinliği düzenlendi

Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü “Sosyal Medyadan Sosyal Meydana” projesi kapsamında vatandaşları meydanlara çekmeye devam ediyor. Ardahan’da ‘Sosyal Medyadan Sosyal Meydana’ projesi bünyesinde düzenlenen etkinlikler büyük ilgi gördü.

Milli Egemenlik Parkı’nda düzenlenen etkinlikte sosyal medya bağımlılığına dikkat çekilerek gençlerin meydanlara çekilmesi amaçlanıyor. Stantlarda düzenlenen masa tenisi, golf, dart, körling, langırt gibi çeşitli etkinlikler büyük ilgi gördü. Çağın en büyük sorunlarından biri olan sosyal medya alışkanlığına dikkat çekmek, gençleri sosyal medyadan uzaklaştırıp spor bilincini aşılamak, sanatsal faaliyetlere yönlendirmek amacıyla düzenlenen etkinlik vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Bu projede gençler cep telefonlarını bir kenara bırakarak Sosyal, kültürel ve sportif etkinlikte yer aldılar.

Halk oyunları gösterileri ve gençlerin oluşturduğu müzik gruplarının mini konserlerinin de yer aldığı etkinliği Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilent Akar, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ferman Güler, Spor Hizmetleri Müdürü Halil İbrahim Yılmaz, Yurt Hizmetleri Müdürü Işıl Güllüdağ, Kadastro Müdürü , Mustafa Çelik, Yazı İşleri Müdürü İbrahim Güllüdağ ve Kurum amirlerinin katılımıyla stantları gezerek spor etkinliklerine katıldılar. 

Birçok branşta mini turnuvaların yapıldığı etkinlikte dereceye giren  sporculara madalya ve hediye verildi.

Programda konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilent Akar, “Bugün, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 103. Yıldönümünü kutlamanın heyecanını hep beraber yaşamaktayız.

Sevgili gençler, Mayıs ayının 3. haftası her yıl olduğu gibi bu sene de Gençlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Bugünden başlayarak bütün hafta boyunca değişik etkinliklerle haftamızı coşkulu bir şekilde hep beraber kutlayacağız.

Bu kapsamda yılda Dört defa icra ettiğimiz Sosyal Medyadan Sosyal Meydana Programımız ile açılışı yapmış bulunmaktayız. 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan bu program ile amacımız siz değerli gençlerimizi sosyal medyadan bir nebze olsun uzaklaştırarak akranlarınızla, şehirlerin meydanlarında birlikte vakit geçirmelerini sağlayarak sosyalleşmelerini sağlamaktır.

Sevgili gençler, Bugün itibari ile sizlere Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı iki müjdeyi vermek istiyorum. Deneyap atölyesi artık ilimizde de açılmış olup, sınav başvuruları başlamıştır. Deneyap teknolojisi ile geleceğin mucitleri sizlerin arasından çıkacaktır.

İkinci olarak 2022 kamp başvurularımız başlamış olup, bu sene üst yaş sınırı 25’e yükseltilmiştir. Toplamda İki Yüz Bin gencimizi kamplarımızda misafir edeceğiz. Ayrıca 300 gencimizi ilimizden tematik kamplara göndereceğiz. Hayırlı olsun. Sevgili Gençler, Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ilimiz merkez ve ilçelerimizde bulunan tüm tesislerimiz sizlere her daim açıktır. Ben stant açan STK larımıza performans gösterecek genç kardeşlerimize basınımızın değerli mensuplarına emniyet güçlerine çalışma arkadaşlarıma ve katılım sağlayan siz değerli gençlere teşekkürlerimi sunar iyi eğlenceler dilerim” diye konuştu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI