31-01-2022 17:47:34

Ardahan da Şehir Kulübü olarak bilinen tarih binada resteoran açıldı

Ardahan’ın 110 yıllık tarihi dokusunu taşıyan ve eski adıyla Şehir Kulübü olarak bilinen tarihi bina dünyanın birçok ünlü Cafeleri gibi tarihi ve kültürel dokusu bozulmadan restore edilerek Ardahan’a yeni bir değer kazandırıldı
Ardahan da Şehir Kulübü olarak bilinen tarih binada resteoran açıldı

Ardahan’ın 110 yıllık tarihi dokusunu taşıyan ve eski adıyla Şehir Kulübü olarak bilinen tarihi bina dünyanın birçok ünlü Cafeleri gibi tarihi ve kültürel dokusu bozulmadan restore edilerek Ardahan’a yeni bir değer kazandırıldı.

Bir zamanlar ordu karargâhı, PTT, otel ve son olarak da şehir kulübü olarak hizmet veren ve şehrin aydın insanlarının takıldıkları yer olarak bilinen tarihi taş bina yıllar sonra tarihi özelliğini bozulmadan yeniden hizmete girmeye hazır hale getirildi.


Kılıçoğlu Pastaneleri, yurdun dört bir tarafı Kılıçoğlu lezzeti ile buluşuyor. Türkiye'nin en büyük üretim tesislerinden birine sahip olan Kılıçoğlu Pastaneleri Ardahan şubesini Levent Bilgili ve Fatih Demirci ile açtı.
Ardahanlı iş insanı Levent Bilgili, dünyanın en büyük ve ünlü Cafe şehirleri Paris, Viyana, Venedik ve Budapeşte olarak bilinse de bunların bir benzerinin de Kafkasların başkenti olmaya aday Ardahan’da Kılıçoğlu Cafe Restoran olarak bu bölgede olduğunu ortaya koymaya çalışacaklarını belirtti.


Bugüne kadar Erzurum'un yanı sıra Erzincan, Sivas, Trabzon, Kars, Diyarbakır, Bursa ve İstanbul'da şubeler açan Kılıçoğlu'nun, yeni hedefi Ardahan oldu. 1989 yılının sonunda Kılıçoğlu Gıda Limited Şirketi olarak, Kılıçoğlu baklavaları üretim ve satış şirketi kuruldu. Antep Baklavası üretimi ile başlayıp, daha sonra Cafe Restoran kaliteli hizmeti ve lezzeti ile dünya markası haline gelerek şube sayısını her geçen gün artırmaya devam ediyor.


Açılışa, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, Ardahan İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, AK Parti Ardahan İl Başkanı Kaan Koç, İl Müftü Yardımcısı Mikail Polat, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Damızlık ve Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Yunus Baydar, eski Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ATSO Başkanı Çetin Demirci, İl Genel Meclis Üyesi Selami Şenel, Belediye Meclis üyesi Mustafa Badem, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adayı İskender Alihanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.  

Açılışta konuşma yapan Vali Öner, Ardahan Valiliği olarak Kılıçoğlu Lezzetin Ardahan’ın 110 yıllık tarihi dokusunu taşıyan bu binanın tarihine uygun şekilde restore edilmesi için yakından takip ettik. Burayı açan arkadaşlarımızda işi bilen kişiler en iyi şekilde tarihi dokusu bozulmadan restore edilerek Ardahan’a yeni bir değer kazandırdılar kendilerine teşekkür ediyor. Hayırlı ve bol kazançlı olmasını diliyorum dedi. Daha sonra dualar eşliğinde kurdele kesilerek açılışı yapıldı.
 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI