22-05-2022 01:30:02

Ardahan da Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Ardahan Valisi Hüseyin Öner başkanlığında, 2022 yılının 3. muhtarlar toplantısı yapıldı
Ardahan da Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Gençlik merkezinde düzenlenen toplantıda merkez ilçeye bağlı köy ve mahallelerin muhtarlarıyla bir araya gelen Vali tarım, hayvancılık, hayvan hırsızlığına yönelik çalışmalar, güvenlik, bağımlılıkla mücadele, düzensiz göç, asayiş, eğitim ve ulaşım konuları üzerine bilgilendirmelerde bulunarak, muhtarların köyleriyle ilgili ilettikleri sorun ve talepleri dinledi.

Toplantı da konuşan Vali Hüseyin Öner şunları söyledi; “ Her zaman siz değerli muhtarlarımızla bir araya gelmeye gayret gösteriyoruz. Değerli muhtarlarımız, sizlerin bizlere ileteceği sıkıntı ve sorunları, kamu hizmetlerine ilişkin istek ve arzuları dinlemek hem de kamu hizmetlerinin kırsalda ve mahallelerimizde yerinde uygulanmasına yönelik sizlerle belli aralıklarla bir araya geliyoruz. Burada ki amacımız, köylerimizin sorun ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinlemek ve ilgili kurumlarımızın koordinesinde, imkânlarımız ölçüsünde çözüme kavuşturmaktır. Kamu hizmetlerinin ifasında bir köprü görevi görüyorsunuz. Bugünkü toplantımızda sizlerin ileteceği konuları not alarak hızlı bir şekilde neticelendirmeye gayret edeceğiz.” dedi.


        Asayiş, güvenlik, bağımlılıkla mücadele, düzensiz göç, ulaşım ve hayvan hırsızlıklarıyla mücadele konularına da değinen Vali, “Değerli muhtarlarımız, bir diğer konu başlığımız güvenlik ve asayiş hizmetleri. İlimizde hayvan hırsızlıklarının önleme konusunda iyi bir ivme yakaladık. Jandarmamız ve emniyetimiz çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Vatandaşlarımızın da kendi tedbirlerini almaları, kamera ve alarm sistemi yaptırmaları bu noktada işimizi daha da kolaylaştıracaktır. Ayrıca bağımlılıkla mücadele ve düzensiz göçle mücadelede emniyet ve jandarmamızın çalışmalarının yanında muhtarlarımzıa da önemli görevler düşmektedir, köylerinizde mahallelerinizde bu konularla karşılaşmanız halinde vakit kaybetmeden bizleri haberdar etmenizi istiyorum. Köylerimizin yaşam standardının iyileştirmek için İl Özel İdaremiz, geçtiğimiz iş sezonunda imkanlar ölçüsünde faaliyetler yürüttü. Önümüzdeki iş sezonunda, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda sizlerin de desteği ve katkısıyla bu çalışmalarımızı artırarak, en iyi şekilde hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Vali konuşmalarının ardından, muhtarlardan gelen soru ve talepler doğrultusunda Vali Hüseyin Öner’in talimatıyla ilgili kurum müdürleri bilgilendirmelerde bulundular.

Toplantıya Vali Hüseyin Öner, Vali yardımcısı Vekili Burak Keser, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Ali Naci Aldemir, İlgili kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI