28-02-2024 08:37:04 Son Güncelleme: 28-02-2024 08:43:04

Ardahan da Liseler Arasında bilimsel etkinlik düzenlendi

Ardahan Fen Lisesi ile Göle Nilüfer Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından ‘Bilimsel Etkinlik’ düzenlendi
Ardahan da Liseler Arasında  bilimsel etkinlik düzenlendi

Ardahan Fen Lisesi ve Göle Nilüfer Sosyal Bilimler Lisesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Oku-yorum Yazı-yorum projesi' kapsamında yürütülen Kutadgu Bilig Ardahan İl Paneli düzenlendi. Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ömer Küçükmehmetoğlu'nun moderatörlüğünde düzenlenen panelde, Helin Arslan ve Furkan Aslanbaş, Ardahan Fen Lisesi'nden, Beyzanur Atalay, Zeynep Nisa Aydın ve Atakan Atagül Göle Nilüfer Sosyal Bilimler Lisesi'nden öğrenciler konuşmacı olarak katıldı.

Panelde, Türk Tarihi ve Kültürü açısından son derece önemli olan Yusuf Has Hacib hakkında ve Yusuf Has Hacib'in Karahanlı Devleti hükümdarı Ulu Kara Buğra Han'a, 18 aylık bir çalışma sonunda 1070 yılında sunduğu ilk siyasetname ve ilk mesnevi örneği olan Kutadgu Bilig üzerine derinlemesine bilgiler paylaşıldı ve öğrenciler arasında bilgi alışverişi sağlandı. Panel Ardahan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Atanur Sarıçam, Göle İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Bedir, Ardahan Fen Lisesi Müdür Aşkın Hüseyinoğlu, Göle Nilüfer Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Volkan Temur ve Ardahan Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Ö. Faruk Kral, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Panelin sonunda, protokol tarafından Dr. Öğr. Üyesi Ömer Küçükmehmetoğlu'na ve konuşmacı öğrencilere katılım ve teşekkür belgesi verildi.

Ayrıca, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri panelde moderatörlük görevini üstlendi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI