05-05-2021 14:43:46

Ardahan da Kaçak Ağaç Operasyonu

Ardahan´da jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda kaçak ağaç kesimi yaptığı tespit edilen 2 kişi yakalandı
Ardahan da Kaçak Ağaç Operasyonu

Ardahan´da jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda kaçak ağaç kesimi yaptığı tespit edilen 2 kişi yakalandı. Şüpheli şahıslara sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmesi nedeniyle kişi başı 3.150 TL idari para cezası uygulanırken, haklarında soruşturma başlatıldı.

Konu ile ilgili Ardahan İl jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada,

“Ardahan Göle ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlıklarımızca sokağa çıkma yasağı kısıtlamaları döneminde önleyici kolluk devriyeleri esnasında;

Göle İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanındaki Yeniköy Köyü Tekirin Deresi mevkiinde bir şahsın ormanda kaçak kesim yaptığı görülmüş ve şüpheli yapılan “DUR” ihtarına uymayarak kendisine ait traktörü ile olay yerinden kaçmıştır. Şüpheli şahıs Yeniköy köyünde 5 adet sarıçam ağacı ile yakalanmış olup, Orman emvalleri Göle Orman İşletme Şefliğine teslim edilmiştir.

Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanındaki Bağdeşen Köyü bölgesinde bir şahsın ormanda kaçak kesim yaptığı görülmüş ve 2 siter sarıçam ağacı ile birlikte yakalanmış olup, ele geçirilen kaçak kesilmiş Orman emvalleri Orman İşletme Şefliğine teslim edilmiştir.

Ayrıca her iki şüpheli şahsın sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmesi nedeniyle kişi başı 3.150 TL olmak üzere toplamda 6.300 TL idari para cezası uygulanmak üzere tutanak tanzim edilmiş olup, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmıştır” denildi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI