04-04-2020 18:20:28

Ardahan da İl Pandemi Kurulu ve Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Yapıldı

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı Başkanlığında İl Pandemi Kurulu ve Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı yapıldı
Ardahan da İl Pandemi Kurulu ve Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Yapıldı

Toplantıda, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, İçişleri Bakanlığımızca Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla alınan yeni kararlar hakkında İl Pandemi ve Umumi Hıfzıssıhha Kurulu üyelerine bilgi verdi ve kararların ilimizde ne şekilde uygulanacağı yönünde değerlendirmelerde bulunuldu.

Vali, Pandemi ve Umumi Hıfzısıhha Kurulunun yeni kararlarını ise şu şekilde açıkladı:

1-İlimiz genelinde, 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olanların sokağa çıkmaları 03.04.2020 tarihi saat 24:00’den itibaren geçici olarak yasaklanmıştır.

2- İlimiz genelinde, 03 Nisan 2020 Cuma günü saat 24.00’den itibaren şehir içi hareketliliğinin en aza indirilmesi için ilave tedbirler alınarak uygulamaya konulacaktır.

3- İlimiz genelinde, pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlarımız ve çalışanlar maske ile gireceklerdir. Maske takma zorunluluğu pazarlarda satıcılar için de geçerli olacaktır.

4- İlimiz genelinde, meydanlarda sokak ve caddelerde; vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmeyecek, yan yana yürüyen vatandaşlarımızın ise yine sosyal mesafeyi gözeterek yürümelerine dikkat çekilecektir.

5- Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacaktır. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacaktır.

Vali ayrıca, kararların uygulanması noktasında üretim, tedarik ve tüketim zincirinde faaliyet yürütenlerin bu kapsamda değerlendirilmeyeceğini sözlerine ekledi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI