23-09-2021 01:04:44

Ardahan da İçme Suyuna Sabotaj İddiası

Ardahan Belediyesinin Çataldere köyünde bulunan ana şebekeyi besleyen içme suyu hatlarına sabotaj yapıldı
Ardahan da İçme Suyuna Sabotaj İddiası

Ardahan Belediyesinin Çataldere köyünde bulunan ana şebekeyi besleyen içme suyu hatlarına sabotaj yapıldı.

Bir süre önce benzer yöntemlerle Göle İçme Suyuna Sabotaj yapan ve günlerce Göle halkını susuz bırakan anlayış bu sefer Ardahan halkının İçme Suyuna sabotaj düzenlediler.

Ardahan kent merkezinde bugün ani su kesintilerinin ortaya çıkması ile Yaşanan su kesintileri nedeniyle harekete geçen belediye ekipleri Çataldere köyünde bulunan ana şebekeyi besleyen Kaptaşları ve boru hatlarını takibe aldı.

Belediye ekiplerinin boru hatlarından yapmış olduğu detaylı incelemelerde Kaptaşlardan birinin çıkış noktasındaki boru hattının sert bir cisimle kırılmak suretiyle tahrip edildiği ve tıkandığı belirlendi. Ekipler, tahrip edilen su hattında çalışma başlatarak kısa sürede çözüme kavuşturdu.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, ''Ardahan´da bugün meydana gelen su kesintisinin sebebinin sabotaj olduğunu söyledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Faruk Demir, "İlimizde bugün ani su kesintisi yaşadık. Ekiplerimiz hemen çalışma başlattı. Çalışmalar neticesinde il merkezinde suyun kesilmesine sebep olacak bir durumun olmadığı anlaşılınca su kaynağımız olan Kunzut (Çataldere) köyünde bulunan ana şebekemizi besleyen Kaptaşları ve boru hatlarını takibe aldık. Kaptaşlarımızdan birinin çıkış noktasındaki boru hattının sert bir cisimle kırılmak suretiyle tahrip edildiği ve tıkandığına şahit olduk.

İlimizde yaşanan su sıkıntısının nedeni bu hattın kasti olarak kırılması olmuştur. Ekiplerimiz hemen müdahale ederek ve kırılan boruyu tamir edip ilimize su bağlantısı yeniden sağlandı. İnsanlık onuruna yakışmayan bu alçaklığı ve hainliği yapan yada yaptıranları şiddetle kınıyoruz.

Bu sabotaji yapanları halkımızın vicdanına bırakıyorum. Biz Ardahan belediyesi olarak vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti ulaştırmaya ant içmiş. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, her türlü alçaklığa rağmen hizmetlerimiz devam edecektir" açıklamasında bulundu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI