12-01-2024 17:50:13

Ardahan da dağdaki yaban hayvanları için at sırtında doğaya yem bırakıldı.

Ardahan’da karla kaplı arazide doğada yem bulmakta güçlük çeken dağdaki yaban hayvanları için at sırtında doğaya yem bırakıldı.
Ardahan da dağdaki yaban hayvanları için at sırtında doğaya yem bırakıldı.

Ardahan’da 2 bin rakımda yüksek ve karlı dağlarda, soğuk ve şiddetli kış şartlarında aç kalan yaban hayvanları için Doğa Koruma ekipleri seferber oldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Ardahan Şube Müdürlüğü ekipleri yaban hayvanları için değişik bölgelere yem bıraktı. Yemleme çalışması çerçevesinde özellikle kar yağışının yoğun olduğu bölgelere at kullanarak giden ekipler, yaban hayvanlarının yaşama hakkı olduğuna dikkat çekti. Araç üzerindeki yemleri at sırtına yükleyip yemleme çalışması yapan ekipler, çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini belirtti.

Ardıçdere köyü halkından Deniz Işık, Doğa Koruma ekipleri tarafından yapılan çalışma çerçevesinde karla kaplı araziye yem bıraktıklarını söyledi. Işık, araçların çıkamadığı yüksek rakımlı yerlere at sırtına yüklenen yiyeceklerin bu şekilde taşındığını söyleyerek, "Karla kaplı araziler ve ormanlık alanlarında yemleme çalışması yapıldı. Yoğun kar olduğu için araçlar dağlık bölgelere çıkamıyor. Bu nedenle at sırtında yemleme çalışması yapıldı. Bu şekilde yaban hayvanları da beslenmiş olacak" dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI