29-03-2020 15:14:03 Son Güncelleme: 29-03-2020 15:26:03

Ardahan da Çıldır Aktaş ve Posof Türkgözü Sınır Kapıları Halkı Tedirgin Etti

Korona virüsü paniğinin devan ettiği şu günlerde Ardahan'da 3'ü İstanbul'dan Damal'a, biri Amerika'dan Ardahan Merkez Değirmenli Köy'e bir diğeri yine İl dışında Ardahan'a gelen, diğer bir genç kızın Corona Virüsü şüphesi ile hastanede tedavi altında bulunuyor
Ardahan da Çıldır Aktaş ve Posof Türkgözü Sınır Kapıları Halkı Tedirgin Etti

Korona virüsü paniğinin devan ettiği şu günlerde Ardahan'da 3'ü İstanbul'dan Damal'a, biri Amerika'dan Ardahan Merkez Değirmenli Köy'e bir diğeri yine İl dışında Ardahan'a gelen, diğer bir genç kızın Corona Virüsü şüphesi ile hastanede tedavi altında bulunuyor. 

 

Ardahan'da bu virüs dolaysıyla ölenin olmadığı ama vakalarının arttığı yönünde bilgilerin alındığı şu günlerde kenti saran çevre yollarından Kafkaslara giden Tırların Çıldır Aktaş, Posof Türkgözü (Badele) Gümrük Kapılarında geçişlerine izin verilmesi tepkilere neden oluyor.


İki gün önce Cumhurbaşkanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu önerisi üzerine, İl Valiliklerine verilen, "İller arası yolcu geçişleri Valilik iznine bağlıdır" kararı ile harekete geçen Valilikler bu doğrultuda her türlü önlemi almış olmaları, ülkeye giriş çıkış yapan tırlar noktasında tatmin edici olmadığı ileri sürülmektedir.

 

**Kapılara giden ve çıkışlarda bekleyen tırlar birer, korku yükü gibidir. 

 

Koronavirüsü salgın hastalığı bütün dünyayı kasıp kavurduğu şu günlerde ülkenin dışa açılan, özellikle virüsün etkili olduğu İran sınır kapısı ve diğerleri tamamen kapatılırken bunun yanında Gürcistan tarafına açılan Hopa Sarp sınır kapısında ki virüs tedbirleri doğrultusunda Tır giriş, çıkışlarına kapatılırken Ardahan'ın Gürcistan'a açılan Posof Tükrkgözü ile Çıldır Aktaş kapısına kapları neden TIR geçişlerine açık olduğu merak konusu olmakta.

 

**Virüs yok, halk tedirgin..

 

İran üzerinden Kafkasya ve orta Asya Asya ülkelerine kuru yük taşıyan tırlar mevcut kapılar kapatınca özellikle Aktaş ve Tükrkgözü sınır kapılarına yönlendirildiği görülürken bu Tır'ların gerek kent merkezinde geçmesi gerekse 24 saatliğine durdurulup, daha sonra yeniden yol almalarına izin verilen Tır sürücülerinin ne kadar sağlıklı olduğu ve taşıdıkları malların ne kadar virüs taşımadıkları da sorulmaktadır.


Konu hakkında şikayetlerini dile getiren Çıldır ve Posoflular kendilerinin Ardahan dahil kent dışına çıkmasına izin vermeyen yetkililerin bu durum hakkında açıklama yapmalarını beklediklerini belirtmekteler.

 

Ardahan Çıldır ve Posof kapılarında tırların aşırı yoğunluğu göze çarpıyor. 

 

Kapıda alınan sağlık önlemleri yerli yerinde olsa bile, o ülkeye gidip gelen tır şoförleri 14 gün hiç bir belirti göstermeyen virüsle birlikte ülkeye giriş yapmayacağını kim garanti edebilir? 


Alternatif var, uyan mı yok. 


Tabi ki Ülke ithalatı ihracatını yapacak. 


Buda alternatifi. Cumhur başkanının açıklaması Salgının yaygın olduğu İran üzerinden yapılan Orta Asya ihracatlarının TIR güzergahlarını Gürcistan ve Azerbaycan'a yönlendirdik.


Bakü-Tiflis-Kars demir yolundan yapılan seferleri günlük 2 bin 500 tondan 6 bin tona çıkartacak çalışmaları başlattık" demişti.

 

 

 

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI