04-05-2023 19:14:28

Ardahan da Belediye yöresel ürünler mağazası açtı

Ardahan’a özgü tescilli yöresel ürünlerin satışının yapılacağı mağaza içerisinde Ardahan kavurması, Ardahan kaşarı, Ardahan çiçek balı, kavılca buğdayı ekmeği, kımı turşusu gibi yöresel ürünlerin yanı sıra Ardahan’ın değerlerini yansıtan çeşitli hediyelik eşyalar da bulunuyor.
Ardahan da Belediye  yöresel ürünler mağazası açtı

Ardahan Belediyesi tarafından Yöresel Ürünler Satış Mağazası mağazası Milli Egemenlik Parkı Vakıf Bank karşısında düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış törenine Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, 22.23.24. Dönem CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP İl Başkanı Yalçın Taştan, CHP Ardahan Milletvekili adayları Özgür Erdem İncesu ve Asım Karabacak, DEVA Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz, ATSO Başkanı Çetin Demirci, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, Belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, şunları söyledi; “Ardahan Dünyanın en temiz havasına sahip olan il. Coğrafyası kirlenmemiş, doğası temiz. Marka tescili, coğrafi işaret almış ürünlerimiz var. Ardahan’da yetişen her ürün organiktir. Anzer balı reklamını iyi yaptığı için kilosu bin 500 TL’ye, Anzer balından daha kıymetli olan Ardahan çiçek balı ise gerekli tanıtımlar yapılmadığı için 200-250 TL’ye satılıyor. Rize hayvancılığa müsait değildir, çaya müsaittir, Giresun fındığa müsaittir. Ama Ardahan doğasıyla yöresel ürünlere ve hayvansal besinlere et ve süte uygundur.

Maalesef yıllarca Ardahan’ın doğal lezzetleri, etleri Rize’ye giderdi, orada işlenir kavurma olurdu Ardahan’a getirilip Rize markasıyla bizlere satılırdı. Biz Ardahan belediyesi olarak bunu tersine çevirmek zorundaydı. Eğer et bizimse ham madde bizimse biz onu burada işleyip Rize’ye tüm Türkiye’ye ve Dünya’ya satmamız gerekiyordu. Kavurma fabrikamızı kurduk ve hayırseverliğimizi dünyaya göstermek için ilk ürünlerimiz olan 1, 5 ton kavurmamızı deprem bölgesinde ki kardeşlerimize gönderdik.

Bu yatırımın Ardahan’a gelmesinde emeği olan katkı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum. Bu kavurma fabrikasını geliştirerek et entegre tesisi ve daha sonra da yem entegre tesisi kurarak Ardahan’ı hayvancılığın başkenti yapmaya kararlıyız.

Bugün satış mağazamızın açılışını yapıyoruz. Önümüzde ki süreçte de Ankara, İstanbul ve İzmir’de de Ardahan Belediyesi yöresel ürünler mağazalarını açacağız. Ardahan’ın tüm ürünlerinin değeri artacak. Markamızın reklamını iyi yapıp Ardahan’ın doğal ürünlerini dünyaya pazarlayacağız.

Ardahan kavurması, Ardahan kaşarı, Ardahan çiçek balı, kavılca buğdayı ekmeği, kımı turşusu ve Ardahan’ın değerlerini yansıtan yöresel ürünlerinin satışının yapılacağı satış mağazamız Ardahan’ımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetlilere satış mağazasını gezdiren Başkan Demir, ürünler hakkında bilgiler verdi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI