26-04-2023 21:13:56

Ardahan'da, aylık 12 bin TL maaşlı çoban aranıyor.

Ardahan İl genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bakımı için çoban ihtiyacının olduğunu belirten hayvan sahipleri yana yana çoban aradıklarını ifade ettiler
Ardahan'da, aylık 12 bin TL maaşlı çoban aranıyor.

Ardahan İl genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bakımı için çoban ihtiyacının olduğunu belirten hayvan sahipleri yana yana çoban aradıklarını ifade ettiler.

Ardahanlı hayvan üreticileri, aylık 12 bin TL aylık maaşla çoban aradıklarını ama bulamadıklarını dile getirerek, kent genelinde 800’e yakın çoban ihtiyacı olduğunu söylediler.

Ardahan Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Salman Gürbüz, hayvancılık sektöründe ara eleman sorununun inanılmaz boyutlara ulaştığını vurgulayarak, “Hayvan üreticilerimiz hayvanlarının bakımı için 12 bin TL maaşlı çoban bulamıyor. İlimiz genelinde yaklaşık 800 çobana ihtiyaç var. Sektör zor durumda, hayvancılıktan elini çeken gençler, bir daha hayvancılığa dönmek istemiyor. Çobanlık yapmak istemeyen Ardahanlı gençlerimiz, kendi ata toprağını bırakarak vasıfsız olarak büyük kentlerde işçi olarak çalışmayı tercih ediyorlar. “Ne iş olsa yaparım” mantığıyla çalışmak için büyük kentlere göç verdiğimiz gençlerimiz, Geçtiğimiz yıllara oranla ülke genelinde Ardahan ilimizden en fazla göç veren il konumuna geldik” dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI