08-05-2021 00:44:14

Ardahan da Ayağı kırılan atı elleriyle beslediler

ARDAHAN'da ayağı kırıldığı için beslenemeyen ve merada açlıktan ölmek üzereyken bulunan sahipsiz atı çocuklar elleriyle ot yolarak ve su taşıyarak besledi.
Ardahan da Ayağı kırılan atı elleriyle beslediler

ARDAHAN'da ayağı kırıldığı için beslenemeyen ve merada açlıktan ölmek üzereyken bulunan sahipsiz atı çocuklar elleriyle ot yolarak ve su taşıyarak besledi. At, valilik ve belediyeye bağlı ekipler tarafından kurtarılarak tedavisi yapıldı.

Ardahan merkeze balı Sulakyurt köyü yakınlarındaki merada ayağı kırık bir atın olduğunu gören vatandaşlar, valilik ve belediyeye haber verdi. Vali Hüseyin Öner'in talimatıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ile Ardahan Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri atın yanına giderek ilk tedavisini yaptı. Ön ayağının kırık olduğu tespit edilen at, çağrılan vinç yardımıyla kurtarılarak, tedavi altına alındı.

Öte yanda, yaklaşık iki haftadır ayağının kırık olduğu belirlenen ve beslenemediği için zayıf düşen atın ölmemesi için köydeki çocuklar, elleriyle ot yolup su taşıyarak at ölmesin diye çaba sarf etti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ardahan merkeze bağlı Sulakyurt köyü sakinleri, ayağı kırılan at için sosyal medya aracılığıyla yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine Bakan Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaralı ata ilk müdahalede bulundu. Atın durumunun iyi olduğu belirlenirken, tedavisinin Kafkas Üniversitesi'nde devam edeceği belirtildi.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI