24-11-2021 21:51:42

Ardahan’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü programları kapsamında Vali Hüseyin Öner, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut ve öğretmenleri kabul etti.
Ardahan’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü programları kapsamında Vali Hüseyin Öner, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut ve öğretmenleri kabul etti.

Kabulün ardından etkinlikler daha sonra Gençlik Merkezi’nde devam etti. Burada ki programda göreve yeni başlayan stajyer öğretmenlerin yemin merasimi geçekleştirildi. İl Genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödüllerinin verildiği programda şiir ve türkü dinletisi, oratoryo ve sinevizyon gösterimi sunuldu.

Programda konuşan Vali Öner, bir toplumun gelişebilmesi, yaşadığı çağda rekabet edebilmesi ve varlığını devam ettirebilmesinin ancak eğitim yoluyla gerçekleşebileceğini belirterek şunları söyledi:

 “Türk Toplumunun gelişmesi, vatanını seven ve onu yüceltmek uğruna her türlü fedakarlığı yapan, medeni dünyayı kavrayabilen ve onun taleplerine cevap verebilen, girişimci, çalışkan, düşünen ve analiz edebilen insanlar yetiştirmekle mümkün olacaktır. Kuşkusuz bu niteliklere sahip bireyler yetiştirmek eğitimin temel öğesi olan öğretmene düşmektedir. Özellikle kalkınma yarışında hızla ilerlemeye çalışan ülkemizde, kalkınmayı gerçekleştirecek başarılı kuşakların yetiştirilmesi görevini öğretmen yerine getirecektir. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” ifadesiyle toplumu eğitme ve ülkemizin en önemli potansiyel değeri olan gençliği geleceğe hazırlama görevini öğretmenlere vermiştir.

Kıymetli Öğretmenlerim, toplumu eğitme-öğretme görevini ifa ederken eğitimin günümüzde ikinci plana itilen “önce iyi insan yetiştirme” yönüne değinmek istiyorum. İnsan yetiştirmenin geri plana itildiği, sınav kazanan ve kazandıranların en değerli sayıldığı, sevgisini çocuklarının okul başarısına endekslemiş velilere rastlanan bir dönemde yaşıyoruz.

Çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, hoş görüyü öğretmenin, onları vatan, millet ve bayrak sevgisi ile yetiştirmenin, milli ve manevi değerlerimizi öğretmenin sınava hazırlamaktan önce gelmesi gerektiğini hiç şüphesiz hepimiz çok iyi biliyoruz.

Bu değerlerden yoksun olan nesillerin yetiştiği sokaklar güvensiz, geleceğimizin de karanlık olacağı aşikardır. Önce iyi bir insan, sonra iyi bir mühendis, iyi bir doktor, iyi bir esnaf, iyi bir usta, iyi bir tüccar yetiştirmeliyiz. Bu husustaki en büyük görevin sizlere düştüğünü hatırlatmakta yarar görüyorum.

Değerli davetliler, öğretmenlerimiz bu ağır sorumluluğun gereğini yerine getirirken birçok sıkıntı ve zorlukla karşılaşırlar. Eğitim davası uğruna köy, kasaba, şehir demeden ülkemizin en ücra köşelerinde, en zor şartlarda dahi görevlerini yerine getirme gayretinde olurlar. Öğretmenlik maddi olarak hiçbir bedelin karşılık gelemeyeceği özünde aşk, sevgi ve azim gerektiren bir meslektir. Öğretmen; sevgi demektir, fedakarlık ve umut demektir. Öğretmen; topluma önderdir, rehberdir. Öğretmenler yavrularımıza uzanan şevkatli bir el, kol-kanat geren merhametli bir yürek ve yollarını aydınlatan bir ışık kaynağı demektir. Engin mirasımızı, milli kültürümüzü asırlar sonrasına taşıyacak nesiller inşa eden öğretmenlerimiz her türlü övgüye ve takdire layıktır.

Değerli davetliler, kimliğimizde, kişiliğimizde izleri olan, aradan uzun yıllar geçse de saygı ve sevgi hissi ile hatırlama ihtiyacı hissettiğimiz, nesilleri birbirine bağlayan, toplumun mimarları olarak nitelendirdiğimiz öğretmenlerimizin öğretmenler gününü gönülden kutluyorum. Başta 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Teşkilatının Genel Başkanlığını ve Başöğretmenliği kabul eden ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi özellikle şehit öğretmenlerimizi rahmetle, saygıyla anıyorum.

Emekli öğretmenlerimize sağlıklı, huzur dolu bir yaşam diliyorum, geçmiş emekleri için onlara çok teşekkür ediyorum. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize de bu mesleği sabır, istek, inançla yapmaları tavsiyelerimle başarılar diliyor, Hepinize tekrar saygı ve sevgilerimi sunuyorum”.

Etkinliklere, Vali Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Faruk Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI