29-10-2020 19:06:01

Göle Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin 97. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen tören coşkuyla kutlandı..
Göle Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin 97. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen tören coşkuyla kutlandı..

Cumhuriyetin kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatük ve arkadaşları ile Göleli Kurtuluş savaşı Şehitleri ve Gazilerini anmak için yapılan saygı durusu ve İstiklal Marşı' nın okunmasıyla başlayan Kutlama töreni,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajınını takiben İlçe Kaymakamı Haluk Koç'un günün anlam ve önemini belirten " kuruluş ve vatan bilinci" üzerine yaptığı dünden bugüne Cumhuriyet konuşması anlamlıydı..

KAYMAKAM KOÇ. VATAN NEDİR VE BEDELİ NASIL ÖDENİR..?

İlçe Kaymakamı Haluk Koç eşi Sema Koç ile katıldığı törende, günün anlam ve önemini belirten ve Göle tarihini hatırlatan konuşmasında " Vatan Nedir ve Bedeli Nasıl Ödenir..?" diye sorduğu konuşmasında yanıtıni ülke ve Göle tarihi ile verdi.

Koç: Cumhuriyetin kuruluşunu, 40 yıl düşman işkalende kalmış dedelerimiz Bedirhan Bey, Guluzare ve Abdulahe Guluzarın vatan için düşmana direnen Adıdır Cumhuriyet diye basladığı konuşmasında geçmişinde işkali ve vatansızlığı  en iyi bilen Göle halkıdır. Farklıklarımız zengilliğimizdir. Birlikte kardeşçe  yaşamanın Cumhuriyetin bileşelerininin krıstali vatan olmanın virgusunu yapan noktadır diyerek bunu yaratan geçmişin tarihimizde Selçuklu Beyi Alparlan'ın Bizans ile savaşında yer alan Kürt Beyliklerini hatırlattığı konuşmasında Yavuz ve Kanunu sultanlarından yeni bir vatan ve yönetim biçimi Cumhuriyeti kuran M.Kemal Atakürk'e uzanan konuşması ile vatan ve Cumhuritin kuluşuna emeği geçen bir konuşma yaptı.

Tören, Öğrencilerin günün anlamını belirten şiirlerin okunması ve şiir, öykü dalında ilk üçe giren öğrencilere  ödüllerin verilmesi sonrası Öğrenci ve Öğretmenlerin düzenledikleri "Cumhuriyete ve Bayrağa Saygı" geçit töreni Türk Bayrakları ile ayakta izlemenin ardından tören sona erdi.

CHP ilçe başkanı ve il meclis üyesinin sandelye bulamadıkları gerekçesi ile terk ettikleri törene; ilçe kaymakamı Haluk Koç ve esi Sema Koç, Belediye Başkanı İlhan Gültekin, Cumhuriyet Savcısı İsmail Bayraktar, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Özalp, Şube Müdürü Tuncay Kızılateş, Ak Parti İlçe Baskanı Sinan Karatay, İyi Parti İlçe Başkanı Gökhan Öztürk,  90 Yaşı ile Ziraat Odası Başkanı Cemil Budak, Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Kaya, Şehit ve Gazi Dernek Baskanı Adnan Tatlı ve arkadaşları, Göle Protokolu ve okul müdürleri, Öğretmenler, öğrencıler ile halk katıldı

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI