15-09-2020 20:07:13 Son Güncelleme: 15-09-2020 20:21:13

Ardahan Barosunun 1. Yıl kuruluş yıldönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı

Milli Egemenlik Parkı´nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı´nın okunmasıyla devam etti.
Ardahan Barosunun 1. Yıl kuruluş yıldönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı

Milli Egemenlik Parkı´nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı´nın okunmasıyla devam etti. Programa Ardahan Baro Başkanı Avukat Osman Nuri Yıldız ve avukatlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ardahan Baro Başkanı Avukat Osman Nuri Yıldız, Baronun kuruluşunun 1. Yılını kutlamak üzere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün manevi şahsiyeti huzurunda bir araya geldiklerini söyledi.

Baronun kuruluşunun hemen ardından Ardahan´ın en güçlü sivil toplum kuruluşu haline gelmiş ve her konuda takındığı tutum ve tavır ile kısa zamanda vatandaş nezdinde hak ettiği saygınlığa kavuştuğunu aktaran Başkan Yıldız şöyle konuştu;

“Baromuzun bu günlere gelmesinde emeği geçen Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulları ile çeşitli kurul ve komisyonlarda görev yapan meslektaşlarıma, stajyer avukatlarımıza ve Baro emekçilerimize teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Barolar; avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak; meslek düzenini, ahlâkını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalar yürüten, tüzel kişiliği bulunan, çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır.  Baromuz, kurulduğu günden bu yana Cumhuriyet değerlerine bağlı, hukukun üstünlüğünü savunan; hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin teminatı olduğu bilinç ve sorumluluğu ile hareket etmeyi ilke edinmiş bir kurumdur. Savunma hakkını temsil eden avukatların yargılama süreci içerisinde görevlerini özgür ve etkin bir şekilde yerine getirmesi gayesi çerçevesinde fiziksel şartlarımız iyileştirilmiş ve pandemi sürecinde akamete uğramakla birlikte meslek içi eğitim faaliyetlerine özel önem verilmiştir. Yine süreç içerisinde bizler, hukuka ve savunma özgürlüğüne yapılan her saldırının tam karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çünkü bizler toplumsal barışın temeli olan adaletin temsilcileriyiz. Anayasa, Avukatlık Kanunu ve diğer yasal düzenlemelerin yüklediği görev ve sorumlulukların bilincinde olan bir hukuk kurumu olarak; ülkemizde yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, özgür ve bağımsız savunma, temel hak ve özgürlükler, demokrasi ve hukuk devleti değerlerinin gerçekleşmesi ve yerleşmesi için duyarlılığımız ve etkin mücadelemiz devam edecektir. Kuruluş yıldönümümüzün mutluluğunu yaşarken, gelecekte de Atatürk ilkelerinin, Cumhuriyet değerlerinin, hukuk ve adalet anlayışının yılmaz savunucusu olacağımızın sözünü veriyor; adalet uğruna can vermiş tüm hukuk neferlerinin ve aziz şehitlerimizin önünde minnetle eğiliyoruz. Ülkemizde savunmanın daha özgür, toplumsal adaletin daha yaygın ve hukukun egemen olduğu günlere ulaşmayı ümid ediyor, daha nice kuruluş yıldönümlerinde bir arada olmak temennisiyle hepinize saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI