07-02-2020 13:48:53 Son Güncelleme: 07-02-2020 14:00:53

Ardahan Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircanı Ağırladı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı Ahmet Misbah Demircan, Ardahan ı ziyaret ederek çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu
Ardahan Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircanı Ağırladı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Ardahan ı ziyaret ederek çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.
 
Ardahan ziyaretinde Vali Mustafa Masatlı’yı ziyaret eden Bakan Yardımcısı Demircan, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra  Vali Mustafa Masatlı ile bir süre görüşme gerçekleştirdi.
 
Vali Mustafa Masatlı, Bakan Yardımcısı Demircan’ın Ardahan ı ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Ardahan kültür ve turizm odaklı önemli değerleri olan; Tarihi Şehir Kulübünün kamulaştırılması ve Bedesten haline dönüştürülmesi, askeri kışla içerisinde ki tarihi binanın Kent Müzesine dönüştürülmesi, Şeytan Kalesinin restorasyonu, Yanık Caminin restorasyonu, Yalnızçam kayak merkezi turizm altyapısı iyileştirilmesi gibi taleplerin yanı sıra, Çıldır Yukarıcambaz’da Tren istasyonu ve gümrüklemenin yapılması,  Ardahan kalesi, Çıldır Gölü, Aktaş gölü, Damal bebeği, kaleler ve kuleler gibi kültür varlıkları ve değerler hakkında bilgi verdi ve buraların değerli hale gelmesi noktasında taleplerini iletti.
 
 
Vali Mustafa Masatlı’nın ilettiği konu ve talepleri not alan Bakan Yardımcısı Demircan, Ardahan’ın tarihi ve doğasının muhteşem olduğuna vurgu yaparak, bu bölgenin daha değerli hale gelmesi, turizm başta olmak üzere kültür varlıkları ve tarihi değerlerin yaşatılması noktasında çalışmalar yapılacağını söyledi.
 
Bakan Yardımcısı Demircan Valilik ziyaretinin ardından Vali Mustafa Masatlı ile birlikte, Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret ederek, Oda Başkanı Mustafa Morkoç’tan bilgi aldı, ardından esnaf ziyaretinde bulundu. Temaslarını sürdüren Demircan daha sonra Tarihi Kongre Binası, Yapımı tamamlanan Damal Bebek Evi, Tarihi Şehir kulübü, Tarihi kütüphane binası ve Ardahan Kalesinde incelemede bulundu. Kura nehri bölgesinde Valiliğe devri yapılan Askeri kışlayı da ziyaret eden Bakan Yardımcısı Demircan, kışla içerisinde Kent müzesi olarak düşünülen tarihi binaları inceledi.
 
AK Parti İl Başkanlığında partililerle görüşen Demircan 
 
 Çıldır ilçesine giderek bir süre Karaçay Vadisinde yer alan Şeytan Kalesini izledi ve Çıldır gölüne geçti. Çıldır gölü üzerinde kısa bir gezinti yapan Demircan, hatıra fotoğrafı çektirerek, ilden ayrıldı.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI