ERZURUM / ARDAHAN – Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) ile Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DAGF) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bölgenin en prestijli medya organizasyonu olarak kabul edilen **“Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması”**nın 2025 yılı sonuçları açıklandı. Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 14 ilden 200’ün üzerinde eserin kıyasıya yarıştığı organizasyonda, kazanan gazeteciler belli oldu.
Bu yılki ödüller, kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Doğu Anadolu basınının usta kalemi ve DAGC Onursal Başkanı Feridun Fazıl Özsoy anısına takdim edilecek.
Bölge basınının nabzını tutan yarışmaya; Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Bayburt, Elazığ, Malatya, Bingöl, Muş, Bitlis, Tunceli, Van ve Hakkari’de görev yapan yerel ve yaygın basın mensupları katıldı.
Haber, röportaj, fotoğraf, televizyon, radyo, internet haberciliği, sosyal medya ve belgesel gibi geniş bir yelpazede hazırlanan eserler jüri tarafından titizlikle incelendi.
Yarışmanın seçici kurulunda DAGC Yönetim Kurulu üyeleri; Ayhan Türkez, İrfan Tarakçıoğlu, Talip Akpunar, Mesut Gülrek, Soner İstanbullu, Orhan Bozkurt, Sagip Sezginer ve Nihat Kılıçoğulları yer aldı. Jüri üyeleri, başvuruları büyük bir hassasiyetle değerlendirerek 25 farklı kategoride ödül alan isimleri netleştirdi. Organizasyonda ayrıca, her kategoriye Erzurum ve bölge illerinden vefat eden gazetecilerin isimlerinin verilmesi geleneği bu yıl da yaşatıldı.
DAGC Başkanı Ayhan Türkez, yarışma sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, bölge basınının kısıtlı imkanlara ve zorlu iklim/coğrafya şartlarına rağmen çok önemli bir kamu görevi yürüttüğünü vurguladı. Türkez, şu ifadeleri kullandı:
"Bu zorlu coğrafyada kısıtlı imkanlarla görev yapan, memleket meselelerini manşetlerine taşıyan, haberleriyle toplumun sesi olan tüm meslektaşlarımızı kutluyoruz. Gazetecilerimiz halkın gözü kulağı olmaya devam ediyor. Bu yıl hem deneyimli isimleri hem de geleceğin iletişimcilerini ödüllendirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz."
Yarışmaya Ardahan'dan katılan yerel ve yaygın basın temsilcileri, hazırladıkları başarılı çalışmalarla ödüllere adeta ambargo koydu. Ardahan'ı gururlandıran ödül tablosu şu şekilde şekillendi:
|
Gazeteci / Muhabir |
Ajans / Kurum |
Kategori |
Ödül Alan Eser |
|---|---|---|---|
|
Deniz Başlı |
Demirören Haber Ajansı (DHA) |
TV Haber Yerel |
"Çıldır Gölü’nde festival" |
|
Alper Turgut |
Demirören Haber Ajansı (DHA) |
Sağlık Haberi |
"Sınırda ‘zorunlu’ sağlık sigortası" |
|
Günay Nuh |
Anadolu Ajansı (AA) |
Yerel Fotoğraf |
"Kura’nın buharı" |
|
Olgun Yıldız |
İhlas Haber Ajansı (İHA) |
Ekonomi Haberi |
"Süt üreticileri düşük fiyattan şikayetçi" |
Doğu Anadolu basınının en iyilerinin taçlandırıldığı yarışmanın görkemli ödül töreni tarihi ile bu yıla özel olarak verilecek **"Özel Ödüller"**in önümüzdeki günlerde DAGC yönetimi tarafından kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.