19-12-2023 08:37:52

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'yı istifaya çağırdı

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'yı istifaya çağırdı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Zengin, "Kasıtlı, önyargılı, tarafgir, beceriksiz tutumları aleniyet kazanan Biçer Karaca'yı bulunduğu koltuğa daha fazla zarar vermemesi için istifaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'yı istifaya çağırdı

Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'nın, Genel Kurulu yönetmede "beceriksiz ve tarafgir olduğunu" öne sürerek, Karaca'yı istifaya davet etti.

Zengin, TBMM Genel Kurulu'nun dünkü birleşiminde yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Biçer Karaca'nın makamının sorumluluğunu taşımakta acziyet yaşadığını ifade eden Zengin, TBMM Başkanvekili'nin Genel Kurul sırasındaki tartışmaları basın üzerinden sürdürdüğünü belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin

"KENDİ PARTİSİNİN HATİPLERİNİN SÜRELERİNİ ÖLÇÜSÜZ ŞEKİLDE UZATIYOR"

Genel Kurul'un dünkü oturumunu yöneten Biçer Karaca'nın, apaçık tarafgirliği ve yönetmedeki beceriksizliği sebebiyle Genel Kurul'un çalışmalarını adeta sabote etmesinin ağırlığı altında ezildiği için şahsını suçlamaya çalıştığını kaydeden Zengin, "Genel Kurul'da kendisine yönelttiğimiz haklı itirazlara veremediği cevabı, basın vasıtasıyla güya izaha ihtiyaç duymaktadır. Kendi partisinin hatiplerinin sürelerini ölçüsüz şekilde uzatan Biçer Karaca, değerli Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımızı çok yakışıksız bir şekilde adeta azarlamaya kalkıştığı için şahsımın ve grubumuzun haklı tepkisi ile karşılaşmıştır." dedi.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca

"BİÇER KARACA'YI İSTİFAYA DAVET EDİYORUM"

Zengin, paylaşımının devamında, "Daha önce Genel Kurulu yöneten hiçbir başkanvekilinin tevessül etmediği bir tarz benimseyen Biçer Karaca, merhum milletvekilinin konuştuğu oturumda da beceriksizliği sebebiyle, Genel Kurul'un tansiyonunu kontrol edememenin sorumluluğu altındadır. Kasıtlı, önyargılı, tarafgir, beceriksiz tutumları aleniyet kazanan Biçer Karaca'yı bulunduğu koltuğa daha fazla zarar vermemesi için istifaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Önceki gün, TBMM'de bütçe görüşmeleri sürerken CHP adına kürsüye çıkan Muğla Milletvekili Gizem Özcan, yaptığı konuşmada kadın cinayetlerine değinerek, "İş cinayetlerinde 142 kadın hayatını kaybetti." ifadelerini kullanmıştı. Özcan, ardından AK Parti grubuna dönüp "Tabii siz gülersiniz." demişti.

AK PARTİLİ VEKİLLER KÜRSÜYE KADAR YÜRÜYÜP PROTESTO YAPTILAR

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de Özcan'ın yanlış konuştuğunu belirterek Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'dan müdahale etmesini istemişti. Bunun üzerine AK Parti Grubu'ndan tepkiler ve alkış sesleri yükselmişti. Genel Kurul'da sözlü tartışmalar ve bağrışmalar yaşanmıştı. Sonrasında AK Parti grubu Genel Kurulu terk etmişti. Birleşime verilen 15 dakikalık aranın ardından AK Parti milletvekilleri kürsünün önüne geçerek protesto düzenlemişti.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI