07-04-2020 13:25:41 Son Güncelleme: 07-04-2020 13:36:41

Ak Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın Açıkladı İlimiz Hibe Desteğine Alındı

Tarım ve Orman Bakanlığının 21 İlde çiftçiye tohumun yüzde 75'i hibe dağıtımı başladı kararında 21 il içerisinde Ardahan ın olmadığı yayınlanan listede görülmüş ve neden Ardahan ın olmadığı gazetemiz de haber olmuştu
Ak Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın Açıkladı İlimiz Hibe Desteğine Alındı

Tarım ve Orman Bakanlığının 21 İlde çiftçiye tohumun yüzde 75'i hibe dağıtımı başladı kararında 21 il içerisinde Ardahan ın olmadığı yayınlanan listede görülmüş ve neden Ardahan ın olmadığı gazetemiz de haber olmuştu bu haber üzerine Ardahan Ak Parti İl Başkanı Hakan Aydın bir açıklama yaptı. Aydın Ardahan ın sonradan Cumhurbaşkanı ile Yapılan görüşme üzerine ilave edildiği bildirilmiş ve Başkan Aydın ın bu konudaki açıklaması şöyle 

Geçtiğimiz hafta partisinin il başkanlarıyla telekonferans yoluyla görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Ardahan’ın sorunlarını ilettiğini açıklayan Başkan Aydın: “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi programını başlatan Tarım ve Orman Bakanlığı, 21 ilde üreticilere tohumların yüzde 75'ini hibe edecek. Bu programda Ardahan’ın yer almaması üzerine Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli başta olmak üzere, Bakan yardımcımız ve Milletvekilimiz Orhan Atalay’la yaptığımız görüşmeler sonucunda Ardahan’ın da Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi programında yer alacak. Ardahan tarım ve hayvancılık bölgesidir. Milletvekilimiz Atalay’la birlikte konunun takipçisiyiz” dedi.

 

Ardahan’ın birçok büyük sorununun bulunduğunu, başta tüneller olmak üzere mevcut yolların tamamlanması için sezonla birlikte çalışmaların başlayacağına da vurgu yapan Başkan Aydın, “geçmişteki yöneticiler gayretli olsaydı bu kadar sorun kalmazdı” diyerek mevcut sorunların hepsinin biteceğine vurgu yaptı.

 

ATALAY, GÖRÜŞMELER YAPILDI, ARDAHAN’DA YARARLANACAK

AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ise, Ardahan’ın 21 il içerisinde yer alacağını sosyal medya hesabında yaptığı açıklamayla duyurdu.

 

Atalay: “Tarım Bakanlığımız, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında gıda takviyesi amaçlı hiç ekilmemiş arazilerde yazlık ekimi teşvik amaçlı yeni bir tohum destek projesi açıkladı. Bakanlıkla yaptığımız görüşmelerden sonra Ardahan İlimiz de projeden yararlanacak 21 il arasında yer alacaktır.


Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğümüz arasında yapılacak çalışmadan sonra belirlenecek detayları siz değerli çiftçilerimize bildireceğiz. Çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI